Četiri predstavnika Hrvatske odabrano za prestižni IJF Masters u Izraelu

Jeruzalem je domaćin završnog turnira iz IJF World Judo Tour serije. IJF Masters, prestižni turnir koji pobjedniku donosi čak 1800 bodova na Svjetskoj rang ljestvici održava se u Izraelu od 20. – 22. prosinca. Koliko je ovaj turnir bitan, govori činjenica da je prijavljeno dvanaest od 14 mogućih natjecatelja koji su broj jedan na rang ljestvici u svojoj kategoriji.

Uzbuđenje raste jer su se samo pozvani sportaši pripremali za dolazak u Izrael na trodnevni događaj. Ovi sportaši su rangirani kao najbolji na svijetu, stoga ima mjesta samo za 36 natjecatelja iz svake kategorije, a iz Hrvatske se za pozivnicu završnog turnir godine izborilo četvero natjecatelja. Dok se u Zagrebu slavio još jedan veliki trijumf brončanih nogometaša, prema Jeruzalemu su se uputile Iva OBERAN (-63kg), BarbaraMATIĆ (-70kg), Lara CVJETKO (-70kg) i Zlatko KUMRIĆ (-100kg).

Lara CVJETKO, trenutno #6 u kategoriji -70kg koja je kratko dala svoj osvrt:

„Ovo mi je prvi nastup na Mastersu, nakon finala i Svjetskog prvenstva dosta su se slegli dojmovi i to mi se čini sve nekako davno te na neki način krećem sve ispočetka kao da mi je prvi turnir da ikada nastupam. Na IJF Masters gledam kao kada sam gledala na SP, tko bi mogao biti, rekla sam si bit će svi najbolji, nemam što razmišljati, dakle svi najbolji su tamo, znam što me sve čeka. Dati ću sve od sebe, idemo borbu po borbu i nadam se najboljem rezultatu.“ – kazala je Cvjetko.

Prvi je ovo IJF Masters za Cvjetko, ali prvi je i za njenog trenera Dragana CRNOVA, koji je dodao:

„Ovo mi je prvi puta da ću sudjelovati na Mastersu kao trener. Imali smo ove godine jako uspješnu sezonu, Ana Viktorija Puljiz osvojila je početkom godine broncu na Europskom seniorskom prvenstvu, na Mediteranskim Igrama. Lara je nastavila srebrom sa Svjetskog prvenstva, a prije toga medaljama na Grand Prix-evima u Portugalu i Hrvatskoj, tako da ambicije su sigurno velike, ali pritisak nam nije na leđima, Lara je mlada, 21-godina tek, cijela karijera je ispred nas. Idemo korak po korak i njezinu karijeru gradimo prema još nekim većim rezultatima.”

Izvor: judo.hr

Scroll to Top Skip to content