Članovi Dječjeg gradskog vijeća u povodu nadolazećih blagdana darivali Udrugu Moje dijete

Umjesto božićno-novogodišnje proslave mali članovi solinskog Vijeća odlučili su novac usmjeriti u humanitarne svrhe te tim činom pokazali svoju socijalnu osjetljivost. Poklonili su svojim prijateljima iz Udruge Moje dijete sklopivu strunjaču za fizioterapiju i edukativne igračke.
Ono što je članovima solinskoga Dječjeg gradskog vijeća privuklo pozornost kod ove solinske Udruge je to što pruža usluge logoterapije i dijagnostike učenicima triju solinskih osnovnih škola, a koje nemaju zaposlenog logopeda, a terapijske usluge vrše besplatno.


Dok su mali solinski vijećnici znatiželjno razgledali prostorije Udruge i postavljali pitanja o radu voditeljica Udruge Ljubica Milković im je pobliže objasnila njihov rad – Udruga Moje dijete u članstvu trenutno ima 215 obitelji koje dolaze iz cijele Županije od kojih je 107 iz Solina i Splita. Nadalje, u Udrugu dolaze obitelji iz Kaštela, općina Klis, Dugopolje, Muć, Sinj, Podstrana, Dugi Rat. Putem raznih projekata nastojimo osigurati kontinuirani rad stručnog tima Udruge, a kojeg čine fizioterapeut, radni terapeut, defektolozi, logopedi, psiholog, glazbeni terapeut  i voditelj likovne radionice koji provode individualne i grupne terapije s članovima.
Zadovoljni i ispunjeni radošću što su svojim prijateljima pružili u ovo najtoplije vrijeme godine nešto što im je potrebno za rad iz ovakve Udruge nisu pošli kućama praznih ruku, one su bile pune slatkiša. Zaključak, dar od srca nema svoju vrijednost, ono je neprocjenjivo, a prijateljstvo se nastavlja!

Scroll to Top Skip to content