Članovi DVD-a Vranjic i Udruge don Frane Bulić oslikali predivan mural za heroje

Članovi Udruge don Frane Bulić iz Vranjica i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic u povodu trinaeste godišnjice kornatske tragedije oslikali su prekrasni mural na zidu vranjičkog DVD-a.

Ovim činom Vranjičani su odali počast svojim kolegama, prijateljima vatrogascima, koji su nesretno izgubili živote u najvećoj vatrogasnoj tragediji u povijesti Hrvatske koja se dogodila na Kornatima.

Prisjetimo se prilikom gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. godine iznad uvale Šipnate, živote je izgubilo 12 vatrogasaca. Smrtno su stradali: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin. Teško je ozlijeđen Frane Lučić.

Kornatska tragedija je postala sinonim plemenitosti i događaj koji svjedoči o hrabrosti potrebnoj za izvršavanje vatrogasnih zadataka.

Vranjičani su se zahvalili svojoj sumještanki Marijani Grubić i članovima likovne sekcije Udruge don Frane Bulić na trudu uloženom u izradi murala.

Scroll to Top
Skip to content