CRO Race 2022: Zbog biciklističke utrke u četvrtak posebna regulacija prometa

Ove godine Hrvatska je domaćin sedme po redu međunarodne biciklističke utrke CRO Race u organizaciji tvrtke Top sport events d.o.o.

CRO Race će hrvatskim cestama voziti u razdoblju od 27. rujna do 2. listopada te će i ove godine etape prolaziti kroz gradove, nacionalne parkove i parkove prirode, promičući istovremeno biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.

Dana 29. rujna 2022. (četvrtak) na cestama Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije vozit će se treća etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke na kojoj će sudjelovati oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje, kroz etapu od Sinja preko Splita, Solina, Šibenika do Primoštena.

Trasa utrke dostupna je na poveznici https://www.strava.com/routes/2992425675681567642

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 12:30 do 17:30 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Također, upozoravaju se sudionici u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti će usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 – 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista – poručili su organizatori CRO Race-a.

Scroll to Top Skip to content