“Čuvari baštine”predstavili projekte na učeničkoj konferenciji u Saloni

Foto: Centar izvrsnosti SDŽ

U antičkoj Saloni, u prekrasnom ambijentu Manastirina, održana je učenička konferencija „Skrivena blaga mista moga“ u organizaciji Centra izvrsnosti SDŽ . Od 29 projekata najboljim je proglašen projekt Balature moga grada kojeg su realizirali učenici Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira pod vodstvom mentorice Nikoline Vukman i Lucije Šegrt-Dražić.

Stručni žiri ocjenjivao je projekte u tri kategorije, a do samog kraja bila je neizvjesna borba za prva tri mjesta u ukupnoj kategoriji gdje su pribrajane ocjene 29 koordinatora/mentora te su se ekipe smjenjivale a izvrstan projekt osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Lovreća u posljednji je trenutak izgubio mjesto na postolju i ustupio mjesto Zdravstvenoj školi.

Nagrade stručnog žirija u kategoriji osnovnih škola
1.mjesto – OŠ Slatine
2.mjesto – OŠ Manuš
3.mjesto – OŠ Milana Begovića Vrlika

Nagrade stručnog žirija u kategoriji srednjih škola
1.mjesto – Zdravstvena škola Split
2.mjesto – Srednja škola Ivana Lucića Trogir
3.mjesto – Industrijska škola Split

Kategorija ukupni pobjednici koja je ujedno i kategorija u kojoj su timovi dobili novčane nagrade za opremanje škole
1.mjesto – Srednja škola Ivana Lucića Trogir za projekt „Balature moga grada“
2.mjesto – OŠ Slatine za projekt „Prizidnica srca moga“
3.mjesto – Zdravstvena škola Split za projekt „Šumsko blago“

Cilj projekta Čuvari baštine jest potaknuti darovitost kod učenika te razviti svijest o potrebi očuvanja prirodne i kulturne zavičajne baštine. Projekti učenika pridonose izgradnji osobnoga, kulturnoga i zavičajnog identiteta kroz stvaranje zanimljivih i korisnih sadržaja uz uključenje mladih nada umjetničkog i društvenog sektora u društveno korisne projekte.

Partneri u organizaciji učeničke konferencije bili su Splitsko-dalmatinska županija, Arheološki muzej u Splitu, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin, grad Solin i centar Lesnina koji je svojim doprinosom omogućio da pobjednički tim uredi dnevni boravak u svojoj školi.

Hvala svima na sudjelovanju. Veselimo se idućoj školskoj godini i novim predivnim projektima.

Posebna pohvala voditelja za mališane iz Osnovne škole Srinjine koji su se veselili uspjesima drugih škola bez obzira što su i sami bili na korak do nagrade, a i svim drugim školama i njihovim voditeljima. Da je bilo koja škola dobila glavnu nagradu to ne bi bilo nezasluženo. Ujedno i velika hvala članovima ocjenjivačkog suda Matei Dorčić, Mariju Matijeviću, Josipu Bujasu, Draganu Šupi i Anti Jurčeviću na velikom trudu i entuzijazmu, a i hrabrosti, jer izabrati najbolje nije bilo lako.

IZVOR: https://ci-sdz.hr

Scroll to Top
Skip to content