Dino Erceg novi trener seniora KK Solin

Trener Ljubo Šamadan, koji je vodio seniore protekle sezone, odlučio se više posvetiti školi košarke pa se otvorilo mjesto trenera seniora. O novostima iz KK Solin doznajemo od Mirka Podruga, tajnika kluba.

-Uprava nije duljila, vagalo se između nekoliko solucija i na kraju je odluka pala na jedno ime, a to je Dino Erceg. Mladi trener, inače Sinjanin, nova je akvizicija u stručnom stožeru. Stiže iz Njemačke, točnije iz njemačkog niželigaša Scanplus Elchingena. Također bivši igrač, karijeru je počeo u kadetima Alkara, juniorski staž je odradio u KK Zagrebu, a seniorsku karijeru gradio preko hrvatske Premijer lige te se otisnuo u inozemstvo putem Finske, Rumunjske, Francuske, Kosova i Grčke da bi zadnje igračke godine proveo u Njemačkoj gdje se i skrasio kao trener u već spomenutom Scanplus Elchingenu.

Prvu godinu kao pomoćni, a nakon toga preuzima palicu glavnog trenera i vodi ekipu tri sezone sve do trenutka dok nije nastupila globalna pandemija kada se sa obitelji vraća u rodni Sinj. U rosteru je dosta novopridošlih igrača i sigurno će trebati vremena da se sve to posloži, a znamo da je vremena u sportu uvijek malo.

Uz naše domaće igrače, kapetana Petra Barišića i Josipa Kunca, od prošle sezone su tu i Domagoj Šakota i Martin Bilandžić. Iz Cetinske krajine nam dolaze braća Josip i Jure Boban te Jurica Jagnjić. Iz Kaštela je stigao jedan od vodećih strijelaca prošle sezone Jakov Sanader, a iz Splita bivši junior Marin Jakoliš. Tu su i naši mladi igrači Ivan Lapenda, Karlo Bakić, Andrija Galić te Tino Radovanović.

Respektabilna ekipa sastavljena mahom od igrača koji su igrali na većem nivou što nam daje za pravo da očekujemo iskorak ove sezone. Do sada smo odigrali tri prijateljske utakmice (dvije protiv KK Ribola Kaštela i jednu protiv KK Mislav), a prva prava provjera je 13.10. kada igramo prvu službenu utakmicu protiv KK Došk-a u Drnišu u regionalnom dijelu Kup natjecanja „Krešimir Ćosić“. 

Ove sezone A2 liga – jug broji 10 klubova i to : KK SOLIN, KK CETINA, KK MISLAV, KK AMFORA, ŠK DUBROVNIK, KK SUKOŠAN, HKK TROGIR, KK DIADORA, OKK DRAŽEN PETROVIĆ I KK DOŠK DRNIŠ. Treneri u klubu i ove sezone, uz trenera i voditelja škole košarke – Hrvoja Oršulića, su  – Ante Bilobrk, Ljubo Šamadan i Josip Vučica. Početak sezone po rasporedu je  22.10.2022.g. – rekao je Podrug.

Scroll to Top Skip to content