Dječje gradsko vijeće u posjetu gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća

Povodom Dječjeg tjedna, a koji se obilježava u prvom tjednu listopada, u prostorijama Gradske uprave grada Solina upriličen je susret članova solinskog Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća grada Solina Ivanom Andabakom.

Ovaj posjet tradicionalno se organizira u sklopu obilježavanja Međunarodnog dječjeg tjedna,  kojim se želi ukazati na važnost djece kao članova društva, poticati dječje stvaralaštvo i skrenuti pozornost na probleme s kojima se djeca susreću. Dječje gradsko vijeće Grada Solina osnovano je 15. svibnja 2015. godine kao jedna od aktivnosti dječje participacije i neformalnog uključivanja djece osnovnoškolske dobi u rad lokalne zajednice. U takvom tijelu djeca vijećnici imaju mogućnost participirati s odraslima u onim pitanjima i odlukama koja su djeci važna, kao što su slobodno vrijeme, kvaliteta obrazovanja i školski život, prostor za igru i rekreaciju, siguran i zdrav grad… Dječje gradsko vijeće Grada Solina čini 25 učenika/predstavnika solinskih osnovnih škola.

Djeca su u razgovoru iskoristila priliku postaviti mnoštvo pitanja gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća o svemu pa i o nedostatku nogostupa, bazena, košarkaških igrališta, čistom okolišu.

“4. saziv Dječjeg gradskog vijeća će biti vrlo aktivan – rekao je mali gradonačelnik Marin Punda poslavši poruku svima – Mi smo budućnost ovog grada!”

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Andabak odgovorili su na sva postavljena pitanja. Iznimno zadovoljni s malim solinskim vijećnicima, dogovorili su sljedeće sastanke i susrete, a koji su, zaključili su svi, vrlo zanimljivi i korisni. Susretu djece i predstavnika Grada nazočili su ravnatelji i predstavnici solinskih osmoljetki.

Scroll to Top
Skip to content