Dodijeljena priznanja učenicima osnovnih škola sudionicima školskih, županijskih i državnih natjecanja

Aktiv ravnatelja osnovnih škola s područja grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje upriličio je 13. lipnja u dvorani Osnovne škole kralja Zvonimira tradicionalnu dodjelu nagrada i priznanja učenicima koji su tijekom školske godine ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima i smotrama na školskoj, županijskoj i državnoj razini u kategorijama prirodnih, društveno-humanističkih i tehničkih znanosti te likovne kulture i sporta.

Djeca su suncokreti uvijek okrenuti suncu znanja, mašte i iznimnoga rada, brižno vođeni svojim nastavnicima i mentorima koji svoj profesionalni put provode opažajući, a ne samo gledajući – kazala je Vedrana Propadalo, ravnateljica OŠ kralja Zvonimira, upućujući pozdrave okupljenim kolegama ravnateljima, predstavnicima Agencije za odgoj i obrazovanje ispostava Split, predstavnicima Grada Solina i općina Klis, Muć i Dugopolje te posebno djeci, njihovim mentorima i roditeljima.

Pozdrave i čestitke nagrađenima uputio je i solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić napominjući kako Grad maksimalno ulaže u izvrsnost putem stipendija, a podršku osnovnoškolcima pruža i nabavkom radnih materijala koji će ih i sljedeće školske godine dočekati na njihovim klupama.

Nagrade i priznanja primilo je 146 učenika i učenica, 66 mentora i mentorica te 17 sportskih timova, a novost ovogodišnje dodjele nagrada bio je javni natječaj na kojem su izabrana idejna rješenja za izradu skulptura uručenih nagrađenim učenicima. Riječ je o idejnim rješenjima učenica Nike Ercegović i Stele Rubić iz OŠ Vjekoslava Paraća, Tare Đogaš iz OŠ kraljice Jelene te Aurelie Regner iz OŠ Petra Kružića Klis.

Uistinu smo ponosni što smo imali prilike dodijeliti tako veliki broj priznanja posebnim mladim ljudima koji će jednoga dana svojim djelovanjem mijenjati svijet i učiniti ga još ljepšim – poručila je ravnateljica OŠ kralja Zvonimira  Vedrana Propadalo na kraju ovogodišnje svečanosti.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content