Dodijeljene zahvalnice volonterima za doprinos u aktivnostima tijekom pandemije COVID-19

Gradsko društvo Crvenoga križa Solin upriličilo je dodjelu zahvalnica volonterima koji su dali veliki doprinos u aktivnostima organiziranima tijekom pandemije COVID-19.

Za volontiranje se, prema riječima ravnatelja GD CK Solin Željka Grubišića, prijavilo gotovo 90 građana, ali pozvano je samo njih 28, koliko ih je bilo potrebno za provođenje određenih aktivnosti.

Hvala svima koji su nam se stavili na raspolaganje, vjerujem da će biti dostupni i u slučaju da nam se dogodi drugi val epidemije – kazao je Grubišić.

Okupljenim volonterima zahvalio je i predsjednik GD CK Solin Ilija Kokeza te načelnik Stožera civilne zaštite grada Solina i solinski dogradonačelnik Tihomir Bečko koji se i ovom prilikom osvrnuo na volonterstvo kao važnu kariku djelovanja u kriznim situacijama.

Najviše sati volonterskoga rada tijekom epidemije odradio je umirovljeni hrvatski branitelj Tomislav Biuk, ukupno 247 sati, a njegov zadatak bio je svakodnevno preuzimati uzorke na splitskim Križinama i prevoziti ih na testiranje na COVID-19 koje se obavljalo u Zagrebu.

Slijedi ga Igor Spetič, inače predsjednik Odreda izviđača „Posejdon“, koji je punih 245 sati volonterskoga rada proveo kao član tima zduženog za dežurstvo u hotelu „Zagreb“ u Duilovu u kojem je organizirana karantena za osobe kod kojih postoji sumnja da su bile izložene virusu COVID-19.

Rad u karanteni uvelike je promijenio moj pogled na istinske vrijednosti i pružio mi je jedan novi uvid u životne prioritete – kazao nam je Igor, a ono u čemu su se svi okupljeni volonteri složili jest činjenica da im je volontiranje pružilo neizmjeran osjećaj zadovoljstva te da su u slučaju slične krize spremni ponovno se staviti na raspolaganje.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top