Don Ante Čotić, st., imenovan župnikom Župe Gospe od Otoka

Imenovanja i premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić je 8. srpnja objavio dekrete o razrješenjima i imenovanjima dijecezanskih svećenika koji djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije, a u ponedjeljak su u Centralnomu bogoslovnom sjemeništu i Nadbiskupskom sjemeništu imenovani novi odgojitelji i poglavari.

Župnik Župe sv. Jeronima – Kaštel Gomilica i dekan Kaštelanskog dekanata, don Ante Čotić, st., razriješen je tih službi i imenovan župnikom Župe Gospe od Otoka i Upraviteljem Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, kao i dekanom Solinskoga denakata.

Župni vikar Župe Gospe od Otoka u Solinu, don Ivan Odrljin, razriješen je te službe i imenovan župnim vikarom u Župi sv. Pavla ap. – Split-Pujanke, umjesto don Ivana Zovka, koji je imenovan župnim vikarom u župi Prečistoga Srca Marijina – Split-Škrape.

Don Vladimir Smoljo, koji je do sada vršio službu župnoga vikara u Konkatedralnoj župi sv. Petra u Splitu imenovan je župnim vikarom u Župi Gospe od Otoka u Solinu. Mladomisnik don Roko Kaštelan također je imenovan župnim vikarom Župe Gospe od Otoka u Solinu.

Na ostalim solinskim župama nije bilo premještaja župnika.

Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 16. kolovoza 2021. godine.

Scroll to Top Skip to content