Doprinos solinskih mališana velikoj humanitarnoj akciji “Djeca za djecu”

Studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu studija Turizam i hotelijerstvo u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama, a pod mentorstvom prof. Smiljane Pivčević, i ove su godine organizirali humanitarnu akciju „Djeca za djecu“ u koju su se već tradicionalno uključili i polaznici solinskih dječjih vrtića. Mališani svih vrtićkih kuća DV-a „Cvrčak“ izrađivali su prigodne božićne ukrase te ih uručili studentima kako bi se njihovom prodajom prikupila sredstva koja su ovog puta namijenjena Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“ iz Kaštela.

Od studentice 5. godine Ekonomskog fakulteta Matee Bakušić, inače Solinjanke, doznajemo kako su se ove godine u akciju po prvi puta uključile i dvije solinske osnovne škole, OŠ kraljice Jelene i OŠ kralja Zvonimira, a svoje su im uratke donirali i polaznici privatnih solinskih vrtića „Šareni leptirić“ i “Pipi Duga Čarapa”.

Uistinu sam impresionirana količinom izrađenih ukrasa, ali i njihovom maštovitošću – kazala je Matea prilikom preuzimanja donacije DV-a „Cvrčak“. Tom prigodom je ravnateljici solinske vrtićke ustanove Anđeli Biuk uručena i prigodna zahvalnica za višegodišnje sudjelovanje u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji. 

Prikupljeni ukrasi ove će godine biti izloženi u dva splitska trgovačka centra City Centru One i Mall of Split.

U City Centru One ćemo biti svaki dan od 6. do 18. prosinca, a u TC-u Mall of Split od 6. do 11. prosinca te ponovo od 17. do 22. prosinca. Naglasila bih kako proizvodi neće imati označenu cijenu, umjesto toga uz štand će biti postavljene donatorske kutije u koje će svatko moći donirati koliko može i želi – objasnila je Matea.

Akcijom će ove godine biti obuhvaćen i humanitarni koncert najavljen za 16. prosinca, a planiran je nastup solinskoga Papa Benda, grupa Dreamers, Best, Boss i Bokal Vode, KUD-a Jedinstvo, klape Sv. Florijan, Filomene Puljiz i Limene glazbe Žrnovnica. Zahvaljujući brojnim sponzorima organizirat će se i tradicionalna humanitarna lutrija te prodaja sportskih rekvizita koji će biti dostupni putem društvenih mreža.

Osim kupnjom prigodnih predmeta i sudjelovanjem u humanitarnoj lutriji zainteresirani mogu sudjelovati u akciji i uplatom na žiro račun HR 9824070001300031477.

Najbolju pozivnicu za sudjelovanje u ovoj akciji poslali su mališani DV-a „Paun“ koji su uz prigodne ukrase dostavili i poruku: „Presretni smo od srca što smo imali prilike sudjelovati u vašoj sreći!“.

Postanite i vi dio ove vesele božićne priče i sudjelujte u stvaranju nečije sreće – poručili su organizatori ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content