Edukacija djece u solinskim vrtićima o odvajanju otpada

U suradnji tvrtke Čistoća d.o.o. iz Splita i Grada Solina,  Udruga za edukaciju građana Split je krenula u projekt održavanja edukacija – radionica na temu odvajanja otpada na kućnom pragu. 

Prva edukacija o odvajanju otpada održala se u solinskom DV “Tratinčica”, a u skladu s epidemiološkim mjerama. Kroz tri edukativne radionice, educirano je preko 60 djece s ciljem razvijanja ekološke svijesti i usmjeravanja na odgovorno ponašanje prema očuvanju prirode te pravilnom prikupljanju i odvajanju otpada. Tema prve radionice u sklopu projekta bila je odvajanje otpada, prvenstveno papira, plastike, stakla, tetrapaka i bio otpada kako bi djeca naučila da otpad nije smeće te stvorila naviku sakupljanja, razvrstavanja i iskorištavanja otpada u vrtiću i u obitelji. 

Djeca su radionice odlično prihvatila te su nakon edukacije dobili na poklon plave i žute vrećice, crtež-zagonetku, platnenu vrećicu i metlicu kako bi ih se na kreativan i za njihovu dob primjeren način, potaknulo da se uvijek odgovorno ponašaju prema okolišu.

Projekt će se nastaviti provoditi kroz cijelu ovu godinu u svim vrtićima na području Solina.

Scroll to Top Skip to content