Europski bacački kup ovog vikenda u staroj Saloni

Europski bacački kup, ovog vikenda, 8. i 9. svibnja, održat će se u Solinu i Splitu. Očekuje se preko 500 bacača iz cijele Europe.

Dva susjedna grada ugostit će najveće bacačko natjecanje ikad održano na ovim prostorima, 20. izdanje Europskog bacačkog kupa. Prvi dan natjecanja održat će se, po prvi puta u povijesti, u prekrasnom ambijentu antičkog amfiteatra u staroj Saloni.

Bacački kup podrazumijeva četiri discipline: kugla, kladivo, koplje i bacanje diska. Očekuje se rekordan broj bacača i bacačica iz čak 42 države. Solin i Split pohodit će tako olimpijski pobjednik, europski i svjetski prvak, a među njima i trenutačno najbolji hrvatski atletičar, Filip Mihaljević, brončani u bacanju kugle na nedavno održanom Europskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj. Sandra Perković, nažalost, zbog ozljede neće nastupiti.

Naglasak je na bacačima kugle, koji će nastupiti u subotu na povijesnom lokalitetu antičkog amfiteatra u staroj Saloni. Ovakav spektakularan događaj dosad je organiziran samo jedanput, 2004. godine na Olimpijskim igrama u Ateni, kada su Grci odveli kuglaše u staru Olimpiju. Kroz sport ovom prilikom ujedinjena je povijest, kultura i turizam.

Prijenos Kupa moći će se pratiti na Drugom programu HTV-a, u subotu bacanje kugle u Solinu, a u nedjelju bacanje diska na stadionu splitskog Parka mladeži.

Scroll to Top Skip to content