Grad Solin dodijelio 279 učeničkih i studentskih stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./’23.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić uručili su u utorak, 13. prosinca u galeriji Doma Zvonimir ugovore o stipendiji učenicima i studentima s područja grada Solina za školsku/akademsku godinu 2022./’23.

Ove godine je temeljem Pravilnika o uvjetima i načinima stipendiranja dodijeljeno čak 279 stipendija za koje je osigurano više od 1,7 milijuna kuna proračunskih sredstava, a svoje mjesto među stipendistima našlo je i 11 učenika i studenata s invaliditetom.

Posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam u ime grada mogao uručiti rješenja koja znače podršku, vjerovanje u mlade ljude, ulaganje u njihovu bolju budućnost i ostvarivanje ciljeva i planova koji ih čekaju – rekao je gradonačelnik Ninčević.

Visine stipendija, ovisno o kategoriji, iznose od 600 do 900 kuna mjesečno, a uz darovite učenike i studente, uključujući i one koji studiraju izvan RH, te već spomenute učenike i studente s invaliditetom pravo na stipendiju ostvarili su i učenici i studenti iz socijalno ugroženih obitelji te oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Temeljem Zaključka o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata grada Solina, dodijeljene su i 4 stipendije, odnosno jednokratne naknade dijela troškova školarine za studente poslijediplomskih studija u visini od 7 tisuća kuna.

Dobri rezultati se mogu ostvariti samo uz puno volje, truda i učenja. Ovih dana svjedočimo vrhunskim rezultatima naše nogometne reprezentacije koji su potvrda da samo onda ako se radi jače, trenira strože, ulaže više – kroči se putem uspjeha. Našim stipendistima predložio bih da daju i dalje sve od sebe, uče predano, nikad ne gubeći cilj iz vida – poručio je gradonačelnik čestitajući svim stipendistima.

Napomenimo kako je Grad osigurao i subvenciju prijevoza za 41 studenta s prebivalištem na području grada Solina koji studiraju izvan Splita.

Spomenute mjere tek su dio bogatog paketa socijalnog programa kojeg Grad Solin provodi već duži niz godina i koje sasvim sigurno doprinose činjenici da i dalje nosi titulu populacijski najmlađeg grada u Republici Hrvatskoj.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content