“Grad u tvom mjesnom odboru” po drugi put u Srednjoj Strani

U sklopu druge faze projekta „Grad u tvom mjesnom odboru“ gradonačelnik Dalibor Ninčević sa predstavnicima gradskih službi susreo se 21. lipnja s građanima na nekoliko lokacija u MO Srednja Strana. Iako je bio vruć dan, građani su se odazvali susretu na kojem je kao i do sada gradonačelnik izvijestio što je sve učinjeno, ali i o aktivnostima koje su u planu. Kako je istaknuo, posebno su ga obradovali osmijesi iz Ulice Petra Kružića koji su se pojavili na licima djece nakon što su čuli kako uskoro u toj ulici kreće izgradnja igrališta i zabavnog parka za najmlađe. Početkom srpnja također započinju i radovi na kanalizaciji za određeni broj kućanstava koji još nisu spojeni na mrežu.

Ovom prilikom, građani su obaviješteni o planiranim radovima na području mjesnog odbora za čiju realizaciju su osigurana sredstva u Proračunu i pokrenute nabave za gradnju. Riječ je dakle o nastavku proširenja zapadnog dijela Ulice Braće Radića do škole, rekonstrukciji i sanaciji dijela Ulice don Lovre Katića od Dječjeg vrtića “Tratinčica” do Čeprljinca, otkupu zemljišta i projektnoj dokumentaciji za rekonstrukciju raskrižja Ulice don Lovre Katića – Sesartići, proširenju ceste od reciklažnog dvorišta u Ulici J.K. Šantića u dužini od 180 metara kojom je predviđena izgradnja nogostupa s rasvjetom. Također, stručne službe su dobile nalog za hitnu sanaciju spoja Ulice Braće Radića i Bubići.

Jedna od lokacija susreta bila je pored reciklažnog dvorišta gdje je bilo moguće na licu mjesta uvjeriti se o tome kako taj projekt izgleda danas i koliko je utjecao na život sugrađana. 

Htio bih istaknuti kako su građani vidno zadovoljni reciklažnim dvorištem iako su u samom početku bili skeptični, što je naravno razumljivo. Danas su se pak složili da je sad okoliš uredniji i ljepši. – rekao je gradonačelnik te zaključio: Sada kada možemo pričati o tome što je sve promijenjeno na bolje, a ne samo planirati, onda je to trenutak koji nam govori – ovo je projekt vrijedan nastavka.

U prilog tome govore komentari i prijedlozi građana čiji je broj, iz sastanka u sastanak, sve veći. To je onda dobra podloga za daljnje planiranje i projekte čiji će rezultati doprinijeti poboljšanju kvalitete života u gradu Solinu. 

Hvala mještanima MO Srednja Strana na dolasku!

Fotografije: Jakov Teklić i Grad Solin

Scroll to Top Skip to content