“Grad u tvom mjesnom odboru” po drugi put u Vranjicu

U drugoj fazi projekta “Grad u tvom mjesnom odobru” gradonačelnik je zajedno s pročelnicima i predstavnicima gradskih službi ponovno posjetio MO Vranjic i to na više lokacija. I ovoga su puta građani iskoristili priliku i u neformalnom razgovoru istaknuli niz prijedloga za poboljšanje života u Vranjicu, a isto tako i uputili pokoju kritiku.

 “Kritike su uvijek dobrodošle upravo zato što su često i povod za razgovor, a to je nešto što itekako podržavam,” rekao je gradonačelnik Dalibor Ninčević. 

Prilikom susreta najviše se raspravljalo o čistoći Vranjica, odvozu smeća, parkiralištu, sadržajima za djecu, uređenju prometnica itd. Spomenuvši temu prometnica, gradonačelnik je Vranjičane upoznao sa zaključcima s nedavno održanog sastanka sa Županijskom upravom za ceste gdje je dogovoreno kako će se kroz Krešimirovu ulicu postaviti nekoliko uzdignutih ploha s ciljem da se znatno uspori promet kroz mjesto. Napomenuo je kako se planira kroz uređenje Ulice nadbiskupa Jurića stvaranje predpostavki za izgradnju još jednog izlaza iz Vranjica čime bi se mještanima omogućilo rasterećivanje prometa i smanjenje gužvi.

Važno je istaknuti kako je postignut dogovor oko uređenja plaže, od dohrane do postavljanja novih stepenica od inoxa na više mjesta za ulazak u more. U planu je i uređenje zabavnog parka za djecu u kojem će najmlađi Vranjičani moći uživati tokom cijele godine. 

Svaki ponovni susret s građanima pokazuje koliko je projekt “Grad u tvom mjesnom odboru” prepoznat među sugrađanima kao dobar način ukazivanja na probleme koje je potrebno riješiti. Vidljivo je to u aktivnom sudjelovanju mještana i kroz njihovu brigu o svom mjesnom odboru.

Hvala svim Vranjičankama i Vranjičanima na dolasku!

Scroll to Top
Skip to content