Grad u tvom mjesnom odboru: Veliki odaziv građana u Kučinama

U sklopu druge faze projekta „Grad u tvom mjesnom odboru“ gradonačelnik Dalibor Ninčević sa predstavnicima gradskih službi posjetio je 15. lipnja MO Kučine. Na Libovcu i kod Doma kulture u Kučinama, okupilo se mnoštvo građana. Gradonačelnik ih je izvijestio o učinjenom od proteklog susreta te je bilo govora i o planiranim aktivnostima, pogotovo po pitanju kanalizacije na koju mještani Kučina dugo čekaju.

Sugrađane sam izvijestio kako je postupak odabira izvođača radova u sklopu projekta Aglomeracija Split – Solin konačno dovršen te bi, prema informaciji iz Vodovoda, početak radova trebao biti najkasnije početkom iduće godine. Znam da je do sada bilo puno obećanja, ali molim za još malo strpljenja i razumijevanja – poručio je gradonačelnik te podsjetio sve one koji nemaju trenutno riješeno pitanje kanalizacije na mogućnost refundacije sredstava za pražnjenje septičkih jama.

Refundacija je omogućena Odukom gradonačelnika prema kojoj sugrađani imaju pravo na naknadu temeljem dostavljenog računa tri puta godišnje ili jednokratno u ukupnom iznosu od 1 500 kuna.

Ostale teme o kojima se ovom prilikom razgovaralo bile su: potreba pojačanog odvoza smeća te prometna sigurnost. Građani su iznijeli prijedlog postavljanja ležećih policajaca na pojedinim mjestima jer bi se time omogućio veći stupanj sigurnosti za sve pješake, osobito djecu.

Međutim, tema razgovora za koju su građani pokazali poseban interes bila je potreba za novim grobnim mjestima. Sugrađani su informirani kako su sredstva u proračunu osigurana za tu namjenu i rješavanje se očekuje sljedeće godine. 

Sredstva su osigurana i za postavljanje multifunkcionalne podloge na igralište na Podinama i u tijeku je procedura javne nabave. Do kraja godine otkupit će se zemljište i ishoditi potrebne dozvole za početak izgradnje parkinga na skloništu uz Dom – rekao je gradonačelnik.

I ovaj susret gradonačelnika i sugrađana pokazao se uspješnim, a dokaz tome je i veliki odaziv građana koji vrlo aktivno sudjeluju i doprinose prijedlozima. Svaka se takva inicijativa rado pozdravlja jer građani su ti koji najbolje poznaju komunalnu problematiku i potrebe svog mjesnog odbora.

Hvala mještanima Kučina na dolasku! 

Fotografije: Jakov Teklić i Grad Solin

Scroll to Top Skip to content