Gradonačelnik Dalibor Ninčević primio uspješne solinske sportašice i sportaše

Gradonačelnik Dalibor Ninčević ugostio je zadnjeg dana kolovoza u solinskoj Gradskoj vijećnici mlade solinske sportašice i sportaše koji su tijekom proteklih nekoliko mjeseci ostvarili vrhunske rezultate u različitim sportovima.

Solin je prije svega grad mladih, a to se reflektira i na veliki broj uspješnih sportašica i sportaša te sportskih kolektiva. Ovakvi prijemu postali su tradicija koja još jednom potvrđuje kako naš Grad cijeni i podupire uspjehe mladih ljudi posvećenih sportu – kazao je gradonačelnik.

Prijemu su ovom prilikom nazočili: Lara Cvjetko iz Judo kluba „Solin“, Petar Gorša, Josip Sikavica i Marta Zeljković iz Streljačkog društva „Dalmacijacement“, Marjeta Smoje iz Sportsko- penjačkog kluba „Mosor“, Pero Jukić iz Rukometnog kluba „Solin“, Pavao Granić i Marko Škarica iz Streljačkog kluba „Voljak“, Leon Hrgota iz Taekwondo kluba „Marjan“ te najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić.

Džudašica Lara Cvjetko postala je 19. kolovoza pobjednica Grand Prix turnira u Areni Zagreb, gdje je u neizvjesnom finalu kategorije do 70 kg, uspjela srušiti dvostruku svjetsku prvakinju Barbaru Matić i tako doći do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Uz Laru Cvjetko bio je tijekom prijema i njezin trener Dragan Crnov.

Na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu, održanom u Bakuu, hrvatska ekipa u čijem su sastavu bili Petar Gorša i Josip Sikavica, članovi SD „Dalmacijacement“, pod vodstvom izbornika Siniše Viteza, osvojila je brončanu medalju ekipno u disciplini zračna puška. Uz to, Gorša i Sikavica zajedno s klupskom kolegicom Martom Zeljković sudjelovali su krajem srpnja na Prvenstvu Hrvatske u MK oružju gdje su kao najistaknutiji strijelci prvenstva doprinijeli da SD „Dalmacijacement“ stekne  titulu najuspješnijeg kluba s ukupno 24 osvojene medalje.

Marjeta Smoje članica Sportskog-penjačkog kluba „Mosor“ i članica juniorske reprezentacije Hrvatske osvajačica je zlatne medalje na Juniorskom kupu Europe održanom u austrijskom Imstu u srpnju ove godine. Smoje se penjanjem bavi od 2013. i do sada se okitila s 18 medalja na državnim prvenstvima, a uz to je seniorska rekorderka Hrvatske u disciplini brzinsko s rezultatom 10.12 sec.

Pero Jukić član je RK-a „Solin“ i Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih koja je u srpnju na Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojila treće uzastopno svjetsko zlato. Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 8 olimpijskih medalja od kojih 5 zlatnih, srebro i dvije bronce. Na Europskim prvenstvima imaju 5 zlata te po 1 srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu do sada imaju osvojena 3 zlata.

Pavao Granić, član SK „Voljak“ u 2023. je pored pobjede u Finalu KUP-a HSS-a osvojio i naslov prvaka države u disciplini skeet. U dobroj formi u ovoj sezoni ostvario je i osobni rekord na Prvenstvu Splitsko-dalmatinske županije osvojivši 1. mjesto s rezultatom 121/125 pogođenih meta. Uz to, ove je godine nastupio na tri svjetska KUP-a, na Cipru, u Egiptu i u Italiji, gdje je s rezultatom 118/125 ostvario „A“ normu i još jednom potvrdio status reprezentativca Hrvatske.

Perspektivni junior Marko Škarica, SK „Voljak“,na Finalu  KUP-a HSS-a osvojio je 3. mjesto kao i na Prvenstvu Hrvatske.

Na 1. kolu Kupa osvojio je 2. mjesto, a na Prvenstvu Splitsko dalmatinske županije 3. mjesto. Svakako treba napomenuti da su sve Markove medalje na domaćim natjecanjima ostvarene u ukupnoj konkurenciji seniora, dok je na GP Austrije osvojio zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji. Granića i Škaricu je tijekom prijema pratio predsjednik kluba i trener Damir Katić.

Leon Hrgota juniorski je prvak Europe i tek drugi „Marjanov“ osvajač zlatnog odličja među juniorima. Hrgota je zlato osvojio u kolovozu na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou iz Tallina u Estoniji. 

Dina Levačić preplivala je početkom kolovoza Bristolski kanal, zaljev u Atlanskom oceanu koji dijeli Englesku i Wales, te tako postala 12. osoba na svijetu koja je ostvarila Originalnu trostruku krunu.

Uz čestitke i prigodne poklone gradonačelnik je svakom od prisutnih sportašica i sportaša dodijelio i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura.

Sportaši su se zahvalili gradonačelniku na podršci koju im iskazuje ističući kako im to daje dodatni poticaj na njihovom sportskom putu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Scroll to Top
Skip to content