Gradonačelnik Dalibor Ninčević ugostio članice Solinskih mažoretkinja, polaznike Glazbene škole “Silvije Bombardelli” i učenike solinskih osnovnih škola sudionike državnih natjecanja i smotri

Gradonačelnik Dalibor Ninčević sa svojim zamjenikom Ivicom Rakušićem i pročelnikom Upravnog odjela za javne djelatnosti Darkom Bilandžićem upriličio je u Domu kulture Zvonimir dva prijema. Prvom su nazočile članice Solinskih mažoretkinja koje su ostvarile veliki uspjeh na 26. državnom prvenstvu u mažoret plesu te polaznici Glazbene škole „Silvije Bombardelli“, dobitnici niza nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika „Daleki akordi“. Nakon ovog uslijedio je prijem uspješnih solinskih osnovnoškolaca, učenika koji su tijekom ove školske godine ostvarili zapažene uspjehe na brojnim županijskim te državnim natjecanjima i smotrama. 

Solinske mažoretkinje su na spomenutom državnom prvenstvu, održanom krajem travnja u Cavtatu, osvojile dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u kategorijama baton flag, tradicionalni pom poni i tradicionalni mažoret ples te su se zahvaljujući ostvarenim rezultatima plasirale na Europsko prvenstvo u Bugarskoj i Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu.

Trenerica Dorotea Jurić osvrnula se ovom prilikom na proteklo natjecanje te najavila odlazak na Europsko prvenstvo, ali i odustajanje od Svjetskog ogleda jer odlazak u Liverpool zahtjeva velike financijske izdatke.

Upućujući čestitke mažoretkinjama gradonačelnik je najavio financijsku pomoć Grada u odlasku na natjecanja najavljujući kako je Grad spreman poduprijeti ih i u odlasku na Svjetsko prvenstvo.

Čestitke su zasluženo upućene i mladim solinskim glazbarima, polaznicima glazbene škole „Silvije Bombardelli“, koji su na 26. međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“, održanom od 23. do 27. travnja u Splitu, osvojili četiri prve, pet drugih i dvije treće nagrade.   

Prvu nagradu osvojili su: Frane Šušmelj, trombon, Vana Jurec, klarinet, Šimun Teklić, truba, i Marin Goreta, truba. Druga nagrada otišla je u ruke Dominika Zrinušića, klarinet, Sofie Andrić, saksofon, Leonarde Grgić, flauta, Marijete Kličinović, flauta, i Gabi Purić, horna. Treću nagradu ponijeli su Katarina Mijat, flauta, i Baldo Šale, klarinet. 

Uz glazbare su tijekom prijema bili i njihovi mentorikoji su velikim dijelom zaslužni za njihov uspjeh. Riječ je oprofesorima:Martini Bilić, Anti Jelinčiću, Ivanu Glavurdiću, Marini Martinić, Lenku Markusoviću, Tonću Ćićeriću, Mirni Alfirević i Minji Kuzmanić.

Ovo je uistinu veliki uspjeh za našu relativno mladu školu i iskreno se nadam da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznati naš rad i uvrstiti nas u svoj sustav – kazao je ovom prilikom prof. Tonći Ćićerić upućujući zahvalu Gradu na potpori i stvaranju dobrih uvjeta za rad Glazbene škole.

Iza vašeg uspjeha uz talent stoji i jako puno rada i zalaganja. Ponosni smo na vas i na vaše uspjehe, ne odustajte od puta kojega ste sebi postavili i ostvarite svoje snove – poručio je gradonačelnik najavljujući novčanu nagradu od 1500 eura i Solinskim mažoretkinjama i Glazbenoj školi.

Prijem je glazbom popratio mladi trubač Marin Goreta.

Nakon mažoretkinja i glazbara Galeriju „Zvonimir“ popunili su uspješni solinski školarci, njihovi mentori i ravnatelji škola.

Osnovnu školu Vjekoslava Paraća ove su godine na državnim natjecanjima predstavljale dvije učenice, Dina Hamzić, 8.r. koja je na natjecanju iz Islamskog vjeronauka osvojila visoko treće mjesto, te Karmen Ivić, 8.r. sudionica natjecanja u likovnoj kulturi. Uz njih su tijekom prijema bile i njihove mentorice Suada Hadžić i Sanja Mirošević.

Iz OŠ kraljice Jelene na prijem su stigle uspješne mlade gimnastičarke, Mia Penović, Karla Pavić, Nikolina Cvitković, Roza Bartulović i Lorelai Grgurinović predvođene mentoricom Suzanom Ćoko Vulikić. One su na državnom natjecanju iz gimnastike održanom u veljači ove godine u Osijeku osvojile visoko 5. mjesto. Prijemu zbog sudjelovanja na državnom natjecanju iz astronomije nije mogao nazočiti Noa Hornischer, 6.r., koji je ove školske godine sudjelovao i u državnom ogledu iz informatike. Svakako treba istaknuti i to da je Noa prošle školske godine bio sudionik čak četiri državna natjecanja.

Osnovnu školu kralja Zvonimira ovom je prilikom predstavljao Andrija Pisac, 6.r., sudionik županijskog i državnog natjecanja iz matematike, a uz njega je bila i njegova mentorica Marina Repušić.

Najviše sudionika državnih natjecanja u ovoj školskoj godini imala je OŠ don Lovre Katića. Najstariju solinsku osmoljetku na državnom ogledu iz informatike predstavljala su braća Teo i Vito Toševski, učenici 5. i 8. razreda, mentori Ana Viđak i Mario Klarić.

Veliki uspjeh ostvaren je i na smotri LiDraNo u kojoj je na državnoj razini sudjelovalo čak troje predstavnika ove škole. Riječ je o Domagoju Hrkaču, 2.r. koji se predstavio u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, mentorica Svjetlana Vuić,   

Palmini Teklić, 3.r., uspješnoj u literarnom stvaralaštvu, menotrica Ivana Sedlar, te Domini Alujević, 7.r., koja je bila uspješna u kategoriji novinarskih radova, mentorica Neva Strizrep.

Učenici OŠ don Lovre Katića ostvarili su izniman uspjeh i u natjecanju u rješavanju sudoku zadataka. Riječ je o učenicima uzrasta od 7 do 10 godina koji su se natjecali u kategoriji Mali bistrići. Ova kategorija svoje natjecanje završava na regionalnoj razini, a u pojedinačnom poretku među prvih 20 na popisu su bila čak 4 učenika ove solinske škole. Istovremeno su u ekipnoj kategoriji natjecanja uvjerljivo osvojili 1. mjesto, a prvoplasiranu ekipu sačinjavali su: Šimun Krajinović, 3.r., mentorica Ivana Sedlar, Sara Pehar, 3.r., mentorica Zrinka Dajak, i Petra Ružman, 4.r., mentorica Maja Mamut.

Uz čestitku uspješnim učenicima gradonačelnik je uputio zahvalu njihovim roditeljima, učiteljima i mentorima koji su prepoznali njihovu izvrsnost te im svojim iskustvom i znanjem daju bezrezervnu podršku.

Gradonačelniku i njegovim suradnicima se u ime ravnatelja solinskih škola, Đure Baloevića, Vesne Ružić i Vedrane Propadalo, zahvalila ravnateljica OŠ don Lovre Katića Anđelka Slavić.

Ponosni smo na naše učenike i na svu djecu Solina. Hvala vam što nam dajete podršku u našem radu – poručila je ravnateljica Slavić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

Prijem Solinskih mažoretkinja i polaznika škole “Silvije Bombardelli” – fotografije (Jakov Teklić)

Prijem učenika solinskih osnovnih škola – fotografije (Jakov Teklić)

Scroll to Top
Skip to content