Gradonačelnik Ninčević sa suradnicima primio konzulicu Veleposlanstva Mađarske i počasnog konzula

U prostorijama Gradske uprave, Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina, ugostio je NJ.E. gđu dr. Annu Erzsébet Mladenovics, konzulicu u čijoj pratnji je bio i g. Ivo Staničić, počasni konzul Mađarske u Splitu. Susretu je prisustvovao i Ivica Rakušić, dogradonačelnik te Tonći Ćićerić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin.

Domaćini su prezentirali potencijale Grada, prvenstveno u smislu kulturnog nasljeđa, ukazali na bogat kulturni život grada, pogotovo ljeti. “Razgovarali smo o mogućnostima suradnje Solina i Mađarske i potencijalnim zajedničkim aktivnostima. Govoreći o novim mogućnostima, izražena je obostrana želja i volja da se odnosi između Solina i Mađarske ojačaju kroz realizaciju konkretnih inicijativa i projekata”, rekao je gradonačelnik.

Dobri se odnosi njeguju uglavnom preko kulture, a potvrdio je to i Tonći Ćićerić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin spomenuvši dobru suradnju između gradskih glazbi mađarskog grada Makova i Solina koja je započela još prije pet godina.

Trenutna situacija malo je planove poremetila, ali sugovornici su se složili kako su mogućnosti suradnje između gradova za budućnost velike.

Konzulica se zahvalila na gostoprimstvu te ukazala na potencijal Grada Solina da postane grad prijatelja nekom sličnom gradu u Mađarskoj. Prijateljstva među gradovima znače razmjenu iskustava, znanja, upoznavanje različitih kultura, a što je još vrijednije stjecanje novih poznanstava.

Scroll to Top Skip to content