Gradonačelnik Ninčević upriličio prijem za uspješne solinske učenike

U četvrtak 17. lipnja gradonačelnik Dalibor Ninčević upriličio je svečani prijem za uspješne solinske učenike. Prijemu su uz uspješne učenike nazočili i njihovi mentori i ravnatelji škola.

Učenici su unatoč specifičnoj školskoj godini, pokazali marljivost i zavidno znanje, a njihovi nastavnici i mentori uložili su puno truda u radu kako bi im omogućili što kvalitetnije obrazovanje.

Prijemu su nazočili učenici 2.c Osnovne škole don Lovre Katića, pod vodstvom učiteljice Maja Mamut koji su osvojili treće mjesto na najvećem online natjecanju u znanju u Hrvatskoj, pod nazivom IZZI Kvizzi. Razred su prilikom prijema predstavljali učenici Duje Grubišić, Matej Jukić, Dominik Zrinušuć i učiteljica Maja Mamut.

Učenica 7. razreda Osnovne škole don Lovre Katića Nina Vrdoljak, pod mentorstvom nastavnice Dijane Jukić ostvarila je izniman uspjeh iz biologije, osvojivši 3. mjesto na državnoj razini.

Frane Anđelić, učenik 8. c razreda OŠ Vjekoslava Paraća pod mentorstvom mentora Dragana Stanojevića osvojio je 3. mjesto na 63. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske u kategoriji Elektronika.

Mia Barišić, učenica 8. razreda OŠ kralja Zvonimira nakon izvrsnog uspjeha na županijskom natjecanjima, postigla je izniman dvostruki uspjeh na državnim natjecanjima. Na državnom natjecanju iz kemije osvojila je izvrsno 4. mjesto, pod mentorstvom Dijane Rizvan, a na 63. natjecanju mladih tehničara u kategoriji radiokomunikacije 2. mjesto, mentor Ante Milić.

Učenik 4.c razreda OŠ kraljice Jelene Luka Civadelić pod mentorstvom učiteljice Zdenka Jerković sudjelovao je na državnoj smotri Lidrano, recitirajući pjesmu Ratka Zvrke „Grga Čvarak“. Iako je nastup bio online, to nije omelo Luku, dječaka s Down sindromom, da ostvari izniman uspjeh i dobije komplimente žirija, a koji su – Luka, Ratko Zvrko bio bi ponosan na tebe da te čuo!

Uz čestitke na osvojenim zavidnim rezultatima gradonačelnik Dalibor Ninčević je poručio učenicima da je njihov trud i zalaganje kroz školovanja primijećen i da na podršku lokalne zajednice uvijek mogu računati.

  • Bravo za sve nagrađene učenike! Izuzetno sam ponosan na vas. Hvala na vašem trudu i učenju, hvala vašim roditeljima, hvala mentorima koji su utkali znanje u vas i usmjerili prema dobrom putu. Znanje vam nitko ne može oduzeti – kazao je gradonačelnik Ninčević zaželivši im sreće i uspjeha u budućem školovanju.

Uz gradonačelnika Ninčevića prijemu su nazočili zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić i pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Grada Solina Darko Bilandžić.

Scroll to Top Skip to content