Gradonačelnik održao prijem za uspješne solinske sportaše i mažoretkinje

U Gradskoj vijećnici Grada Solina u utorak, 15. studenog, gradonačelnik Dalibor Ninčević upriličio je prijem za Solinske mažoretkinje, ultramaratonca Zdravka Jadrijeva te članove Streljačkog kluba „Voljak“ i Gradskog šahovskog kluba „Solin – Cemex“. Povod susreta bili su iznimni rezultati sugrađana nedavno ostvareni na različitim natjecanjima.

– Ponosan sam što mogu, po tko zna koji put, primiti uspješne solinske sportaše i klubove te im čestitati na iznimnom uspjehu – rekao je gradonačelnik Ninčević koji je ovom prigodom klubovima i trenerima uručio simbolične novčane nagrade.

Primjer ste svima nama, a osobito najmlađim sugrađanima koji su sve više motivirani na bavljenje sportom i uključivanje u različite aktivnosti koje naš grad nudi. Čestitke svima vama koji na najljepši način predstavljate naš Solin – judašici Lari Cvjetko, koja nije mogla biti s nama, našem ultramaratoncu Zdravku Jadrijevu, Solinskim mažoretkinjama, GŠK Cemex Solin i SK Voljak – poručio je gradonačelnik.

GŠK Solin – Cemex u svojoj bogatoj riznici trofeja ima devet osvojenih titula prvaka Hrvatske. Zadnji naslov prvaka osvojen je ove godine u listopadu.

Nakon Kupa sada smo osvojili i Prvu ligu. Klubu je to deseti osvojeni naslov u 40 godina postojanja. Izniman je to uspjeh za klub koji postoji tako kratko – rekao je Rade Protić, predsjednik GŠK Cemex Solin.

Streljački klub „Voljak“ je na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u rujnu u Osijeku, osvojio 1. mjesto ekipno. Time je klub, po 17. put, potvrdio titulu ekipnog prvaka države. U pojedinačnoj konkurenciji Damir Katić je zauzeo 3.mjesto, Pavao Granić 4. i Marko Škarica 6.mjesto.

– U našem timu imamo hrvatskog reprezentativca. To je Pavao Granić koji je u kvalifikacijskom dijelu pogodio 116/125 i time ostvario još jednu normu iz programa letećih meta HSS-a. U finalu je zauzeo 3. mjesto iza drugoplasiranog Abdullah Al-Rashidi-a (Kuwait) inače nositelja dviju brončanih medalja olimpijskih igara – kazao je Damir Katić, član uprave i trener SK “Voljak”.

Na ultramaratonskoj utrci u trčanju na 6 sati održanoj u subotu u Zagrebu Zdravko Jadrijev, ultramaratonac splitskog Maraton kluba Marjan, postavio je novi hrvatski rekord. Istrčao je ukupno 80 km i 506 metara za 6 sati.

– Ova godina je za mene sportski bila iznimno uspješna, uz novi rekord. Sve to skupa traži dosta odricanja, ali i troškova. Evo, vezano samo za patike u kojima trčim – potrošim ih oko osam godišnje, a cijena jednih je oko 250 eura što je veliki izdatak. Jedne patike mi traju dvije velike trke – rekao je Zdravko koji je ove godine na Europskom prvenstvu u trčanju na 24 sata održanom u rujnu u Veroni postavio novi hrvatski rekord koji sad iznosi 255,478km. Uza sve ostvarene sportske uspjehe i rekorde, Jadrijev je dodao kako mu je ipak najveći životni uspjeh što je postao tata kćeri prije desetak dana.

Solinske mažoretkinje predstavljale su boje naše reprezentacije na Europskom natjecanju u mažoret plesu u Lignanu u Italiji na kojem je sudjelovalo ukupno 14 zemalja.  

Natjecale su se u dvije kategorije u seniorskom uzrastu te su ostvarile druga mjesta u kategorijama Baton flag i Traditional pom pon.

Na natjecanju ovakvog tipa nam nije lako sudjelovati jer ipak se borimo za naslov protiv europskih prvakinja. S obzirom na činjenicu da nam je ovo prvo veliko natjecanje rezultat ima još veći značaj. Međutim, najponosnija sam što okupljamo djevojke koje vole ovu vrstu plesa, a neke od njih su tu i preko 18 godina – kazala je Dorotea Jurić, kojoj je ipak više od svega značilo što su imale čast nositi hrvatsku zastavu na otvaranju i zatvaranju ovih igara.

Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content