Gradonačelnik ugostio uspješne solinske sportaše

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i njegov zamjenik Ivica Rakušić ugostili su 14. lipnja u Gradskoj vijećnici solinske sportašice i sportaše koji su u proteklih nekoliko mjeseci ostvarili iznimne rezultate na domaćim te na europskim i svjetskim sportskim borilištima.

Zbog velikog broja sportaša upriličena su dva prijema, prvi za pojedince, a drugi za klubove i mlade sportaše iz OŠ kralja Zvonimira koji su ostvarili odličan uspjeh na Državnom prvenstvu u mini nogometu.

Prvom prijemu nazočili su Luka Plantić, član Boksačkog kluba Salona koji je na netom održanom Europskom prvenstvu u Armeniji osvojio brončanu medalju, Josip Sikavica, član Streljačkog društva Dalmacijacement koji je kao član hrvatske reprezentacije na Svjetskom kupu u Bakuu dao ogroman doprinos osvajanju dvaju odličja, zlatnom u malokalibarskoj pušci i brončanom u zračnoj pušci te Stipe Biuk, nogometaš Hajduka koji je krajem veljače trebao primiti posebno priznanje Sportske zajednice, ali je zbog obveza bio spriječen pa mu je to priznanje uručeno ovom prilikom. Luku Plantića je ovom prilikom pratio trener Tomislav Bašić dok su uz Josipa Sikavicu bili trener Siniša Vitez i član upravnog odbora kluba Ivo Mucalo.

Prijemu zbog obveza nisu mogli nazočiti kickbokser Antonio Plazibat i članica Judo kluba Solin Ana Viktorija Puljiz. Plazibat je najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih kickboksera koji je sredinom svibnja nokautom u trećoj rundi protiv Marokanca Tarika Khbabeza potvrdio izvrsnu formu i potvrdio ulogu prvog izazivača za svjetsku titulu u teškoj kategoriji, dok se Ana Viktorija Puljiz nakon niza uspjeha u juniorskoj kategoriji na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Bugarskoj okitila broncom u kategoriji seniora.

Drugom prijemu nazočili su predstavnici Gradskog šahovskog kluba Solin – Cemex koji je po 10. put osvojio Šahovski kup Hrvatske. Klub su ovom prilikom predstavljali predsjednik Rade Protić, član upravnog odbora i klupska legenda Josip Barać, član uprave Goran Miličević i šahovski majstor Ivica Armanda.

Bili su tu i predstavnici Nogometnog kluba Solin ovogodišnjeg pobjednika Kupa Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Osim toga NK Solin je zahvaljujući dobrim rezultatima osigurao  ostanak u drugom razredu natjecanja koje će se u narednoj sezoni odvijati pod novim nazivom 1. Hrvatska nogometna liga. U ime kluba prijemu su nazočili predsjednik Miroslav Delić, pomoćni trener Zoran Roglić, kapetan Matej Tomić te zamjenici kapetana Šime Puljić i Duje Ninčević.

Na popisu uspješnih klubova posebno mjesto zauzima Streljačko društvo Dalmacijacement, a priznanje za iznimna postignuća kluba primio je direktor i trener Siniša Vitez, dugogodišnji izbornik hrvatskih streljačkih reprezentacija koji je do sada sudjelovao na čak pet olimpijskih igara, a već je osigurao odlazak na sljedeće u Parizu.

Među vrhunskim sportašima i klubovima našli su se ovom prilikom i učenici Osnovne škole kralja Zvonimira koji su sa svojim profesorom tjelesne kulture Josipom Latinčićem osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu za dječake 5. i 6. razreda u mini nogometu. Prema riječima prof. Latinčića utrku za prvo mjesto izgubili su na penale, ali su zato odnijeli uvjerljivu pobjedu u utakmici za treće mjesto odigranoj 31. svibnja u Vinkovcima. U ekipi okrunjenoj brončanom medaljom igrali su: Matej Brčić, Kaja Nevešćanin, Egon Miličević, Marko Budimir, Duje Žižić, Matej Božić, Mateo Buklijaš, Matej Bubalo, Mihael Domazet, Josip Milanović i kapetan Domagoj Džaja, dok je Renato Spajić iz opravdanih razloga morao izostati.

Uručujući prigodne poklone uspješnim mladim sportašima gradonačelnik je među ostalim istaknuo kako je teško nabrojiti sve rezultate koje postižu.

Ono što im je svima zajedničko su ljubav prema sportu i talent te uporan i naporan rad i treniranje. Uistinu je bogat grad koji ima ovakvu mladost – s ponosom je poručio gradonačelnik koji je i sam ovom prilikom primio priznanje za izvrstan nastup na nedavno održanom Europskom nogometnom prvenstvu gradonačelnika u Slovačkoj. Radilo se o iznenađenju kojeg mu je priredio dugogodišnji sportski novinar Miro Podrug.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content