Gradska limena glazba Petrinja po prvi put gostuje na Solin Brass Fest –u 2021.

Ovogodišnje izdanje festivala puhačkih orkestara Solin Brass Fest, kojeg već petu godinu organizira Gradska glazba Zvonimir Solin, obilježeno je gostovanjem Gradske limene glazbe Petrinja u Solinu. Petrinjski glazbari dugi se niz godina susreću sa Solinjanima na raznim smotrama i natjecanjima puhačkih orkestara, a ovo im je prvo gostovanje u Solinu.

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević susreo se s predsjednikom GLG Petrinja Tomislavom Komesom, članicom Uprave Ivom Petračić i dirigentom mo. Josipom Kapovićem uz nazočnost predsjednika Gradske glazbe Zvonimir Solin Grge Bućana, potpredsjednika Luke Roguljića i ravnatelja Javne ustanove u kulturi Zvonimir Tonća Ćićerića.

Našim Petrinjcima sam uručio prigodne poklone uz obećanje da ću im iz pričuve gradonačelnika dodijeliti 20 000 kuna za nabavku instrumenata bez kojih su nažalost u potresu ostali, rekao je gradonačelnik Ninčević te im zaželio ugodan boravak u Solinu.

Večerašnji koncert Gradske glazbe Zvonimir Solin i Gradske limene glazbe Petrinja započinje u 20:00 sati u Gradini, a u slučaju lošeg vremena, održat će se u Domu kulture Zvonimir.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content