Gradu Solinu odobrena sredstva za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Danas je u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu upriličena svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Tom je prigodom državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dr. Željka Josić uručila Ugovor o dodjeli financijskih sredstava gradonačelniku Grada Solina Daliboru Ninčeviću ukupne vrijednosti 19.440,00 Eura kao jedinoj jedinici lokalne samouprave iz Splitsko- dalmatinske županije.

Deset mladih obitelji s prebivalištem na području grada Solina, temeljem javnog poziva koji ćemo uskoro raspisati, dobit će mogućnost sufinanciranja plaćanja podstanarstva u maksimalnom mjesečnom iznosu do 180 eura, odnosno 2.160,00 eura za 12 mjeseci. Sredstva će se isplatiti retroaktivno za period od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. godine. Donijet ću odluku da se osiguraju dodatna sredstva za određeni broj obitelji koje neće zadovoljiti propisane uvjete iz Ugovora s ministarstvom. Prije svega mislim na one obitelji, koje ne svojom krivnjom, nemaju potpisan i ovjeren Ugovor o najmu stana s nadležnom Poreznom upravom– rekao je gradonačelnik Ninčević.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom korisniku u trajanju od 12 mjeseci (u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023.) je 2.160,00 eura za mlade obitelji s djecom, odnosno 1.440,00 eura za mladu osobu i mladu obitelj bez djece.

Inače, sredstva su odobrena putem Pilot projekta javnoga poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini, a na javni poziv mogli su se prijaviti gradovi i općine iz cijele Hrvatske. Iznos koji je odobren Gradu Solinu ujedno je i najveći raspoloživi iznos za sufinanciranje troškova za najviše 10 korisnika.

Scroll to Top
Skip to content