GŠK Solin-Cemex prvak Hrvatske za 2022. – osvojena dvostruka kruna!

Još jedan pehar prvaka RH u klupskim vitrinama u Solinu 

Na prvenstvu Hrvatske u šahu održanom u Poreču od 23. rujna do 3. listopada 2022., momčad GŠK Solin-Cemex osvojila je naslov prvaka države! Budući su Solinjani ranije ove godine već osvojili Kup, osvajanje dvostruke krune potvrdilo je kako se ove godine najbolji šah u Hrvatskoj igra upravo u Solinu! Tajnik kluba Igor Juretić nam je detaljno opisao put do desetog klupskog trofeja Kupa RH.

U izuzetno napetoj završnici, u troboju „LIBURNIJE“, „ZAGREBA“ i „SOLIN-CEMEXA“ Solinjani su odnijeli vrijedan trofej. Presudno je bilo predzadnje 8. kolo, u kojem je izvojevana najvrjednija pobjeda na turniru, protiv prvog favorita za osvajanje naslova, protiv Riječke „Liburnije“.

Presudni bod vrijedan naslova donio je Davor Rogić sa crnim figurama u izvrsnoj partiji protiv Ognjena Jovanića. Kako je u isto vrijeme Mornar svladao Zagreb, bilo je jasno da se pokal vraća na Jadro. U posljednjem kolu Solinjani su odigrali rutinski neriješeno protiv pretposljednjeg Stridona što je bilo dovoljno za osvajanje naslova.

Pobjednička momčad Solin-Cemexa nastupila je u sastavu: Donchenko Alexander (Njemačka), Livaić Leon, Christiansen Johan Sebastian (Norveška), Saša Martinović, Davor Rogić, Ognjen Cvitan, Bojan Kurajica i kapetan Ivica Armanda.

Čestitamo ekipi i njihovom predsjedniku Radi Protiću.  

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content