HNK SLOGA – 3.HNL JUG: Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Ivanom Matićem kormilo Sloge Sinjaninu Stipi Grčiću

MRAVINCE – Izvršni odbor trećeligaša HNK Sloga iz Mravinca prihvatio je želju dosadašnjeg trenera Splićanina Ivana Matića i sporazumno ga razriješio dužnosti trenera prve momčadi, nakon što je u prošli ponedjeljak izvršio prozivku i prve treninge. Nadalje, na istoj sjednici je Izvršni odbor za novog trenera prve momčadi HNK Sloga Mravince jednoglasno imenovao Sinjanina Stipu Grčića, trenera sa drugoligaškim rejtingom. Matić odlazi jer karijeru nastavlja u inozemstvu!

Novi trener Mravinčana Sinjanin Stipe Grčić (44) je posljednji angažman imao na kormilu trećeligaša iz Hrvaca, a prije toga je nekoliko sezona uspješno radio u sinjskom Junaku s kojim izborio ulazak u viši rang, Drugu HNL Grčiću će također u radu pomagati pomoćni trener Karlo Trumbić, inače trener juniora, i trener vratara Goran Bašić. U stručnom timu je i fizioterapeut Jadran Roguljić.

Veseli povratak u klub trojice standardnih igrača srednjeg braniča Bože Andabaka, veznog igrača Mira Ninčevića i bočnog igrača Ivana Boke. Andabak je prošlo proljeće igrao za Trogira, Ninčević za Orebić, a Boko za vranjički Omladinac. Odlaskom mladog vratara Ivana Brdara u Hrvace, koji se afirmirao braneći za Slogu, Mravinčani nisu stajali skrštenih ruku angažirali su također mladog vratara Roberta Milakovića iz kliškog Uskoka, koji je ponikao u drugoligašu Solinu, dok je Jakov Vladović zatražio istupnicu. Svakako je pojačanje iskusni branič Josip Jurendić, nekadašnji prvoligaški igrač je prošlu sezonu bio u Hrvacama.

Na prvom treningu pod paskom novog trenera Stipe Grčića bilo je njih 25. Vratari Milaković i Kolić (2003. godište), obrambeni igrači Jurendić, Beović, Boko, Cikatić (2002.), Čubelić, A. Vuković, Gusić, Šestan (2003), Bratim (2002), Šegvić (2004), P. Matković (2004), vezni Barišić, Katuša, M. Ninčević, L. Vuković, Katić (2001), Bokavšek (2004), P. Podrug (2003), Mišević-Kujundžić (2005), Roguljić (2003), Balov-Dražić (2003), Radić (2001), Ćudina (2002), te napadači M. Marović, Pezo, Krstulović-Opara, Bešker (2004), Marasović (2002).   

Predsjednik kluba dr. Zdravko Perko je bez ikakve euforije najavio nastavak gradnje kluba u svim segmentima, zahvalio se dosadašnjem treneru Matiću i predstavio novog trenera Grčića:

– Naš sportski cilj je biti što bliže vrhu ljestvice na trećeligaškom jugu, pa na kraju što bude. Također radimo na poboljšanju infrastrukture i kvalitetnoj masovnosti u školi nogometa.

Dobrodošlicu novom kormilaru je u ime igrača poželio kapetan momčadi Mario Marović, a bivši trener Matić se pozdravio sa igračima i svom kolegi i klubu poželio uspješnu novu sezonu.

Novi kormilar Grčić se zahvalio na ukazanom povjerenju, te je između ostalog rekao:

– Imamo vremena za dobro se spremiti. Većinu igrača poznajem, a neke sam i ranije trenirao. Kvalitetu i zahtjeve lige poznajem. Ne startamo svi sa istih pozicija, no neki moraju sačuvati svoj status, a neki se izboriti za njega. Pripremati ćemo se uglavnom na igralištu u Mravincima i na terenu sa umjetnom podlogom u Vranjicu. Moramo dogovoriti pripremne utakmice i nastupe na turnirima. 

Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content