HNK SLOGA-MRAVINCE: Razgovor s povodom – Dvojica članova Izvršnog odbora kluba su nam predočili stanje i planove u klubu

Mravinčani nastavljaju prepoznatljiv kontinuitet u svim segmentima

MRAVINCE – U taboru HNK Sloga iz Mravinaca, po svim pokazateljima najbolje organiziranog kluba u svim segmentima na trećeligaškom jugu, premda je završila natjecateljska sezone u kluba osjeća se živost! Nakon ostvarenog 12. mjesta seniora u natjecanju 3.NL Jug i osvojenog prvog mjesta juniora (U-19) u Drugoj ligi nogometnog središta Split uprava Mravinčana na čelu s predsjednikom prof. dr. Zdravkom Perkom potpomognuta sponzorima i volonterima se priprema za organizaciju ovog već dokazanog, 12. po redu, dječjeg nogometnog turnira u periodu od 7. do 9. lipnja 2024. prije odigravanja europskog prvenstva.

O prošloj sezoni, i o planovima Kluba razgovarali smo s dvojicom članova Izvršnog odbora koji su „lijeva i desna ruka“ predsjednika Perka, a to su tehnički direktor Jakov Radmilo i član uprave Mario Perko.

Prije svega istaknuli su izvrstan rad i zajedništvo cijelog Izvršnog odbora na čelu s dr. Zdravkom Perkom, a to su: Ante Peroš Petrov, Ivo Bućan Šimin, Mile Peroš, Hrvoje Marović, Jakov Radmilo, Ivan Ujević, Vicko Bućan, Ante Maloča, Neno Šalinović, Lovre Benzon, Mario Perko, Denis Jerković i Tomislav Tente.

Zadovoljni sa strukom u Klubu

Tehnički direktor Radmilo se zadovoljno osvrnuo na rad struke na čelu sa sportskim direktorom Ivanom Jurasom:

– Seniori pod vodstvom Ivice Žuljevića su mirno bez opasnosti za ostanak završili sezonu, tako da je priliku dobilo dosta mladih igrača, stoga smo ponosni. Možda nedostaje nekoliko domaćih bodova, ali i za to ima razloga od ozljeda do školskih i privatnih obveza, što prati amatere. Nadasve smo zadovoljni juniorima pod vodstvom Marinka Škaričića, jer su prvaci Druge lige središta Split. Pobjednički pehar im je uručio predsjednik NS Županije Splitsko-dalmatinske prof. Marko Erceg, uz malu feštu u Mravincima! Pitali ste, je li poznata trenerska križaljka za novu sezonu? Seniori i juniori nastavljaju pod istim trenerima, kao i voditelj omladinskog pogona Ante Boban, dok će u nižim selekcijama biti promjena. U klubu je osam mlađih kategorija plus prva momčad, te dvije selekcije djevojčica pod vodstvom Alena Funčića.

Sloga nastavlja izvrstan kontinuitet u svim segmentima

Članu uprave kluba Mariju Perku, prvo pitanje je bilo – O suradnji solinskih gradskih nogometnih klubova Solina, Sloge i Omladinca:

– Uvijek može biti bolje, ali svakako trebamo to unaprijediti. Povezani smo dosta, a dijelimo i zajednički teren s umjetnom podlogom u Vranjicu, gdje uglavnom igraju i treniraju mlađi uzrasti. Pokazalo se da trebamo razmišljati o još jednom. Iz Solina su na posudbi Tokić, Majić i Ožegović. Radi se na tome da suradnja bude bolja i dvosmjerna  – zadovoljno će Mario, te je naglasio:

– U tom smjeru će donijeti smjernice Izvršni odbor i Skupština kluba, a i Izborna je početkom jeseni. Naravno, sve u cilju nastavka stečenog kontinuiteta. Nastavljamo po svim započetim projektima, a neke smo i završili ove sezone kao što je kvalitetnija rasvjeta za odigravanje noćnih utakmica, ne samo treninga. Projekt izgradnje tribina se nastavlja, gdje će klub dobiti klupske prostorije i ine sadržaje, dok će u postojećoj zgradi grad Solin i mjesto Mravince dobiti prostore, u planu je da tu bude vrtić.

Na kraju Radmilo i Perko su naglasili da ne zaboravimo – HNK Sloga Mravince sljedeće godine slavi 100 godina postojanja, a do tad će mnogo toga biti finalizirano, a planira se izdati nova klupska monografija za razdoblje od posljednjih 10 godina, jer je prva izdata za 90-tu obljetnicu kluba!                          

Miro Podrug / SN

Scroll to Top
Skip to content