HNK SLOGA-MRAVINCE: Završen Međunarodni turnir dječaka „Kup Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2022.“

Dječaci sućuračkog Jadrana osvojili Mravince

MRAVINCE – Završeno je deseto izdanje Kupa Sv. Ivana Krstitelja – Mravince 2022. Nakon dvije godine stanke zbog COVID 19, odigran je u Mravincima jubilarni 10. Kup sv. Ivana Krstitelja za uzraste U11, a sudjelovalo je 12 klubova: NK Solin, NK Adriatic, RNK Split, NK Omladinac, NK Primorac(S), NK Uskok, HNK Jadran (KS), NK Galaxy, NK Orkan, domaćin HNK Sloga, te momčad FC Desna iz Ukrajine.

Organizator turnira je HNK Sloga Mravince, suorganizatori su Grad Solin i Nogometni savez Županije Splitsko-dalmatinske. Sponzori turnira su obrt Luj za izradu suvenira, Pekara Babić i mesnica Džakula, i ostali neimenovani sponzori,…

Najveći pehar osvojili su dječaci Jadrana iz Kaštel Sućurca, pod vodstvom trenera Alena Guća, koji su preuzeli primat vršnjacima Solina i splitskom Adriaticu.

Turnir se održavao tri dana na užitak mnoštva roditelja i djece koji su uživali u malom mjestu Mravince ponad Solina. Navijanja, suza, radosnih skokova i usklika nije nedostajalo. Sve u svemu, pravi nogometni spektakl uz druženje svih naraštaja klubova i rodbine igrača.

Najboljim igračem turnira proglašen je Toni Ivakić (Jadran), a najboljim vratarom Petar Reić (Adriatic). Manuel Bekavac iz Solina je najbolji strijelac.

REZULTATI:

U polufinalu je Jadran bio bolji od Solina na penale (2:2), a Adriatic je pobijedio Omladinca (2:0). U utakmici za 3. mjesto Solin je bio bolji od stobrečkog Primorca.

FINALE: Adriatic – Jadran (KS) 0:1 (strijelac Ante Pastuović).

Utakmice su sudili Damir Jokić, Ivan Tartaš, Luka Milin i Ante Elez.

Pehare i medalje uručili su gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predsjednik Sloge dr. Zdravko Perko, predsjednik Solina Miroslav Delić i predsjednik MO Mravince Tomislav Tente, a pojedinačne nagrade uručili su golgeter Ivan Marović, voditelj Škole nogometa Sloge Ante Boban i direktor turnira Vicko Bućan. Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju Mravinčana, a prodefiliralo je više stotina sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja, a bilo je i suza. Sve čestitke organizatorima na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora dr. Zdravkom Perkom i direktorom turnira Vickom Bućanom.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content