Hodanjem do zdravlja u sklopu provedbe projekta Živjeti zdravo!

Grad Solin uključen je u nacionalni projekt „Živjeti zdravo“ , Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a u sklopu kojeg se odvija i aktivnost Hodanjem do zdravlja

Aktivnost Hodanjem do zdravlja u Solinu će se provodit jednom do dvaput mjesečno subotom u 10 sati. Pridružite nam se na prvoj ovogodišnjoj zajedničkoj aktivnosti u subotu, 27. veljače u 10 sati u Parku na Širini odakle se kreće do Gašpine mlinice i natrag, a prije početka hodanja, tijekom i nakon sudionici će pod stručnim vodstvom izvoditi vježbe prilagođene dobi i spolu. 

Dobrodošli su svi uzrasti jer o zdravlju se treba brinuti od najranije pa do najstarije dobi. Za one koji se pitaju zašto baš hodanje, treba naglasiti činjenicu da je to iznimno važna, a ujedno i najpodcjenjenija tjelesna aktivnost. Mnogobrojne su prednosti hodanja jer ono ne zahtijeva posebne vještine i specijaliziranu opremu te je jednostavno za provedbu i dostupno svima. Udobna obuća, malo dobre volje i slobodnog vremena bit će za početak posve dovoljno i prihvatljivo za svakoga, pa tako i za osobe s prekomjernom tjelesnom masom, kojima će ovo biti idealan izbor tjelesne aktivnosti na putu mijenjanja životnih navika.

Više o projektu možete pročitati na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a detalji provedbe svih aktivnosti projekta u samom gradu Solinu biti će objavljivani na službenim stranicama Grada kao i na društvenim mrežama. 

Vesna ŽIŽIĆ

Scroll to Top Skip to content