Hodočašće Gospi Sinjskoj- Budite oprezni

Foto: www.sinj.hr

Pješacima-hodočasnicima se sugerira da isključivo koriste predviđenu trasu. Upozoravaju se hodočasnici na zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice).

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretat će se cestama ŽC  6253  (stara  cesta  Solin-Klis)  –  ŽC  6260 (ispod nadvožnjaka   Kurtovići]   kroz  industrijsku    zonu  Podi  u Dugopolju   –  cesta 01 (izlaz na cestu  01 na Križicama  sjeverno  od tunela  Orguz) –  Dicmo –  Brnaze – Sinj).

Također, upozoravaju se vozači koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Istovremeno hodočasnike se upućuje da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Scroll to Top Skip to content