Humanitarna akcija DV Cvrčak za djecu s područja Banovine

Dječji vrtić „Cvrčak“ Solin pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja igračaka za djecu s područja Banovine koju je krajem prosinca pogodio snažan potres. Akcija je započela 11. i trajat će do 15. siječnja, a uz to što donose svoje igračke mališani izrađuju i prigodne crteže te ispisuju poruke ljubavi i podrške.

Nakon nemilih događaja koja su zadesili Sisačko-moslavačku županiju i mi smo se kao Ustanova odlučili na neki način uključiti u akciju prikupljanja pomoći te se rodila ideja o doniranju dječjih igračaka – kazala je ravnateljica DV-a „Cvrčak“ Anđela Biuk napominjući kako je ovo samo početak velike akcije koja će se provoditi i dalje u koordinaciji sa stručnjacima na potresom pogođenom području.

Plan nam je u suradnji s njima prikupljati one artikle za koje oni smatraju da su u tom trenutku najpotrebniji – najavila je ravnateljica.

Među mališanima koji su poklonili svoje igračke su i Gabrijela i Sara, polaznice vrtićke kuće „Tratinčica“.
Neka djeca nemaju domove i igračke pa mi skupljamo za njih – objasnile su petogodišnja Gabrijela i šestogodišnja Sara potvrđujući kako i mali čin humanosti predstavlja neizmjerno mnogo za one koji su u potrebi.

„Nek’ svud ljubav sja, sve ljude neka spaja! Za nju živiš ti, za nju živim ja, nek’ cijeli svijet za ljubav zna!“ – zapjevale su polaznice DV-a „Tratinčica“ u ime svih malih solinskih srca ispunjenih ljubavlju i dobrotom.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika
Foto: Jakov Teklić

Scroll to Top