IN MEMORIAM: Radomir Mikelić Coja (1957. – 2022.)

SOLIN – U 66. godini života umro je Radomir Mikelić Coja, bivši rukometaš, rukometni trener i dugogodišnji član uprave, RK Solin i ŽRK Petason-Vranjic. Solinski rukomet ostao je bez jednog istinskog zaljubljenika u rukometne klubove Solina i Vranjica.

Rođen je u Splitu 5. srpnja 1957., a sportsku karijeru je započeo kao nogometaš 1969., kao vratar juniora NK Solin. Ekspanzijom rukometa na ovim prostorima, Coja nogometni teren zamjenjuje betonskim kao vratar RK Partizan (danas RK Solin), 1970. godine. Usporedo kao dugogodišnji vratar dugi niz godina je bio trener mlađih uzrasta, ekonom i član uprave. Na nagovor svog dugogodišnjeg prijatelja i suigrača pok. Ante Božića Ćonija 1984. godine seli u Ženski rukometni klub Vranjic.

Kao jedan od najvrjednijih članova kluba postigao je zapažene rezultate u hrvatskom rukometu. Uz rukometni angažman Coja je jedan od pokretača Lige maloga nogometa u Solinu, te aktivni vratar.

Za svoj dugogodišnji rad u solinskom sportu, nadasve 40. godina neprekidne aktivnosti u rukometu, 2008. godine dobio je Posebno priznanje Solinske zajednice sportova, s kojim se ponosio nakon niza drugih nagrada kao sportaš i sportski djelatnik.

Kao čovjek, uvijek velikih brkova atletski građen, djelovao je goropadno, ali bez trunke zla u sebi, svi koji su ga poznavali, a to je cijeli rukometni svijet, od najnižih liga do elitnog rukometnog razreda u kojem su Vranjičanke igrale u nekoliko navrata, zasigurno bez oklijevanja bio je solinska sportska legenda. Bio je u klubu „katica za sve“, i zasigurno će nedostajati ne samo svojoj obitelji nego svim generacijama s kojim je igrao i trenirao ih.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content