Ivan Mandarić i Pero Jukić na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Dalibor Ninčević primio je danas u Gradskoj upravi uspješne mlade Solinjane, Ivana Mandarića, dobitnika 3. nagrade na natječaju za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Hrvatskoj i Peru Jukića, vrhunskog sportaša I. kategorije koji je ove godine u Zagrebu na 12. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih sa svojom reprezentacijom osvojio zlatno odličje.

Velika mi je čast što sam dobio ovu nagradu, rekao je Ivan te napominje kako je inspiraciju za nagrađenu priču Povez dobio od djeda Ivice koji mu još od malih nogu priča priče, a ova nagrađena pak govori o vojniku Josipu, njegovoj žrtvi i ljubavi prema Domovini.

Radost na licu zbog svoj uspjeha nije skrivao ni Pero. Ja sam solinsko dijete. Prve sportske korake sam napravio u RK Solin pod vodstvom trenera Jakše Bužančića 1998. godine . S obzirom na poteškoće sa sluhom, 2004. godine sam se priključio Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih gdje osvajam izvanredne uspjehe. Sport je definitivno moj život, kroz sport sam se razvijao te naučio sportsku kulturu koja mi je pomogla kroz život – izjavio je Pero.

Čestitkama se pridužio i gradonačelnik Ninčević: Dragi Ivane i Pero, čestitam još jednom na ostvarenom uspjehu! Imajte na umu da možete sve što želite, samo budite i dalje uporni, hrabri i vjerujte u sebe, a u Gradu ćete uvijek imati podršku.

Oni su ponos našeg grada. Sretno momci!

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top Skip to content