Iz Solinskog lonca – Osluhnite, vidite i kušajte što su jeli naši stari

Turistička zajednica grada Solina ove godine, u petak 26. kolovoza 2022. s početkom u 20:00h, u partnerstvu s udrugom Solinjani slavi 10. godinu održavanja gastronomske manifestacije “Iz Solinskog lonca što su jeli naši stari” koja ima za cilj promociju baštine putem gastronomije grada Solina u predivnom ambijentu Gašpine mlinice iz 18.st., dobitniku Plavog cvijeta HTZ za najbolji turistički proizvod 2012. godine.

Riječ je o gastronomskoj manifestaciji koja je dobitnik nagrade Simply the best 2014. godine za inovativnost i kreativnost u razvoju turističke ponude, a koju dodjeljuje UHPA i časopis Way to Croatia.

Naši posjetitelji kao i svake godine mogu uživati u tradicionalnim solinskim delicijama koje će pripremiti udruga Solinjani: tripice, manistru na pome, punjene paprike s pire krompirom kao i domaćim kolačima (fritule, študel od višanja i jabuka, mramorni kolač, čupavci, pandulati, kuglof..), dok će se manifestaciji pridružiti i naši ugostitelji poput No name pub koji će kuhati orzo s pancetom kao i Udruga kuhara Splitsko – dalmatinske županije te Gastro ribarnice Brač. I ove godine dragi gosti će nam biti organizatori Virovske prkačijade na kojoj se tradicionalno predstavlja udruga Solinjani, a koji će nas počastiti svojim prkačima – kolačima od prhkog tijesta te će istoj nazočiti predstavnici iz Virja: načelnik općine Mirko Perok i koordinatorica i ambasadorica Taste of peace Izrael za Hrvatsku Josipa Rasinec kao i udruga žena Virje. U kulturno glazbenom dijelu programa sudjelovati će Pučki pivači Gospe od Otoka, Solinski bubamarci, Mia Sesartić, Klapa Tamarin, nakon čega će goste zabavljati Vinil bend – poručila je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice Grada Solina.

Sponzori i pokrovitelji ovog projekta su: Grad Solin, Županija Splitsko dalmatinska, TZŽ Splitsko dalmatinska, No name pub Solin, Udruga kuhara Splitsko dalmatinske županije, Nadalina, Pršutana Ruža vjetrova, Gastro ribarnice Brač.

Ulaz na ovu manifestaciju je slobodan.

Scroll to Top
Skip to content