Jedna utrka za 100 osmijeha

Učenici i učiteljice OŠ don Lovre Katića u utorak 20. lipnja 2023. s početkom u 13 sati na školskom dvorištu, organizirat će veliku humanitarnu utrku pod nazivom “Jedna utrka za 100 osmijeha”.

Ovom utrkom završava se projekt  „Mala djela, velika razlika“ udruge „Marijini obroci“, u kojem su vrijedni učenici s njihovim učiteljima sudjelovali već drugu godinu za redom. Koordinatorica projekta je učiteljica razredne nastave Zrinka Dajak, a njenu inicijativu sa svojim su učenicima, velikodušno podržali i mnogi učitelji kako razredne tako i predmetne nastave ove škole. Inače, tijekom protekle i ove školske godine nizom aktivnosti prikupljena su i donirana sredstva Udruzi, a ova utrka bit će samo kruna cijelom projektu. Prije same utrke učenici su oslikali veliko platno na kojem su ostavljanjem otiska vlastitog dlana potvrdili želju sudjelovanja u ovoj humanitarnoj utrci. Isto tako uredili su razredne i školske panoe te pisali pouke podrške za gladnu djecu diljem svijeta. Na stihove učiteljice Dajak, napravili su plesno pjevnu koreografiju koja će premijerno biti prikazana na dan same utrke.

Udruga „Marijini obroci“ ime je dobila po Mariji, Isusovoj majci, koja je svoje dijete odgojila u siromaštvu. Marijini obroci okupljaju i poštuju ljude svih vjera i ateiste te im žele pomoći. Cilj  Udruge je pružanje humanitarne pomoći u obliku hrane i obrazovanja za siromašnu djecu. Vizija je da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari. Marijini obroci globalni su pokret kojeg podržava mnogo ljudi različitih načina života i podrijetla. Osnovna misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko različitih vidova sudjelovanja pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zajednicama. „Marijini obroci“ djeluju u 18 zemalja na pet kontinenata i hrane  2 492 182 djece.

Iz škole poručuju „Mnogo je još životnih utrka koje ćemo trčati s različitim namjerama. Na tim stazama koraci će biti poletni i laki samo ako nam srca budu ispunjena ljubavlju i empatijom. Stoga dragi prijatelji i djeco zapamtite, ma što radili, gdje god išli, vjerujete u ljubav i živite ljubav čineći dobro jer dobro se dobrim vraća!“.

Ivana Sedlar, učiteljica

Scroll to Top
Skip to content