Jednoglasnom odlukom usvojen Proračun Grada Solina za 2023. godinu vrijedan 193,4 milijuna kuna ili 25,6 milijuna EUR

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Solina, održanoj u utorak, 20. prosinca, jednoglasno je usvojen Proračun za 2023. godinu koji iznosi 193,4 milijuna kuna ili 25,6 milijuna EUR.

Osim što je usmjeren na sve skupine društva, brigu za obitelj, djecu, mlade, umirovljenike i potrebite, on je i komunalno razvojan obzirom na osigurana sredstva za infrastrukturu i održavanje – rekao je gradonačelnik Ninčević.

Ovim Proračunom predviđeno je više od 7 milijuna EUR za realizaciju novih investicija. Planira se realizacija čitavog niza projekata kao i sanacija i rekonstrukcija postojećih te planiranje i projektiranje novih prometnica. Isto tako, za funkcioniranje predškolskog odgoja i plaće odgajateljicama u vrtiću planirano je 6,04 milijuna EUR, za isplatu stipendija studentima i provedbu raznih socijalnih programa i pomoći građanima osigurano je 1,57 milijuna EUR, za poticanje i razvoj poduzetništva 200.000 EUR i 15 novih ureda za poduzetnike početnike.

Posebnost Proračuna za iduću godinu je povećanje sredstava u korist komunalnog održavanja i infrastrukture na čak 7,86 milijuna EUR ili 30,6% ukupnog proračuna – istaknuo je gradonačelnik.

Grad Solin i dalje će ulagati značajna sredstva u obrazovanje. Tako su u Proračunu planirana sredstva za rad osobnih asistenata u osnovnim školama, sufinanciranje produženog ili cjelodnevnog boravka učenika, sredstva za daljnje ulaganje u izvrsnost darovitih učenika i studenata.

Proračunom su planirana sredstva za rad sportskih, kulturnih i socijalno humanitarnih udruga, ulaganje u sportsku infrastrukturu, gradnju novih i rekonstrukciju postojećih igrališta i zabavnih parkova za djecu po svim mjesnim odborima. Osigurana su sredstva za rad gradskih ustanova, TZ Grada Solina, a isto tako predviđeno je povećanje sredstava za zapošljavanje dva profesionalna vatrogasca te nastavak pojačanog financiranja sezonskih vatrogasaca.

Predviđa se nastavak ulaganja i financiranja čitavog niza mjera i programa koji se odnose na ulaganje u djecu, mlade, višečlane obitelji, a isto tako nastavlja se kontinuitet socijalne osjetljivosti ove Gradske uprave osiguravajući sredstva za čitav niz socijalnih mjera i programa.

Doneseni Proračun je vrlo ambiciozan i ostvariv te nas obvezuje na još veći angažman u povećanju kvalitete života u našem Solinu. – poručio je gradonačelnik te se zahvalio vijećnicama i vijećnicima što su konsenzusom usvojili Proračun koji je predložio.

Kompletnu sjednicu na kojoj je usvojen Proračun za 2023. godinu, možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=SLgRJOqGhDc

Scroll to Top Skip to content