JUDO: Ana Viktorija Puljiz brončana na Europskom prvenstvu za juniore

Prvog dana Europskog prvenstva za juniore u Luksemburgu Ana Viktorija Puljiz osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 52kg. Puljiz je u prvom kolu wazarijem savladala Ndiaye Binta (SUI), u drugom kolu nakon gotovo dvije minute golden scorea („zlatni bod“) također na wazari pobijedila je Toro Soler Ariane (ESP). U četvrtfinalu na žalost nije bila bolja od Francuskinje Devictor Chloe koja je Puljiz pobijedila ipponom.

U repasažu protiv Carna Giulia (ITA) Puljiz je povela na wazari, ali Talijanka je ubrzo izjednačila nakon čega su ušle u golden score gdje je naša Puljiz borbu brzo privela kraju bacivši na wazari i time si osigurala borbu za treće mjesto.

U borbi za broncu nakon tri i pol minute borbe, na samom kraju Puljiz je ipponom stisnuvši polugu na ruci svojoj protivnici Gyertyas Roza (HUN) osvojila brončano odličje.

Ana Viktorija Puljiz:

„Danas je bio izuzetno težak dan, pet teških borbi i jako sam sretna što je završio sa brončanom medaljom oko vrata. Ova medalja mi baš puno znači jer je stvarno veliki trud iza samog rezultata, te je ova godina bila jako izazovna i ovo mi je dodatni vjetar u leđa za nadolazeći Grand Prix u Zagrebu i svjetsko prvenstvo u Italiji.

Također bi se još htjela zahvaliti svima koji su navijali za mene i svima koji su uvijek uz mene. Hvala savezu i reprezentaciji te posebno obitelji, klubu i treneru koji su tu kad je dobro i kad je teško“

Trener Dragan Crnov:

„Izrazito sam sretan sa osvojenom medaljom na prvenstvu Europe. Cijela ova godina bila je izrazito teška, prvo zbog COVID-a, drugo zbog ozljeda koje su nam se desile zadnjih par mjeseci, međutim Ana Viktorija bila je izuzetno fokusirana na ovaj rezultat, radila je iznimno teško i kvalitetno i to je na kraju rezultiralo još jednom Europskom medaljom. Još me više veseli njezin kontinuitet na velikim natjecanjima, je je ovo njezina deseta medalja na velikim natjecanjima; na prvenstvima Europe, svijeta i Olimpijskim igrama mladih, tako da u zadnjih četiri godine može se reći da ima kontinuitet i da je uvijek spremna napraviti rezultat kada je najteže“

Izvor: judo.hr

Scroll to Top Skip to content