Kako ostati aktivni i zdravi – manifestacija namijenjena umirovljenicima

Pozivamo Vas na javnu manifestaciju promocije aktivnog i zdravog stila života pod vodstvom fizioterapeuta u subotu, 30. travnja 2022. u Kučinama (kod dječjeg i nogometnog igrališta na lokaciji Podine) od 9:30 – 11:00 sati.

Na ovaj način želimo ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u trećoj dobi i pokazati našim umirovljenicima vježbe koje sami mogu izvoditi na postavljenim spravama na javnim površinama. Fitness sprave, koje su nabavljene i postavljene kroz projekt “Aktivna i kvalitetna starost” u suradnji GD Crvenog križa Solin i Grada Solina, trajno ostaju na korištenje zajednici, a naša želja je da ova manifestacija bude početak promjene dosadašnjeg shvaćanja mirovine i okretanje aktivnijem i zdravijem načinu provođenja slobodnog vremena, posebno u mirovini. Pod geslom Mirovina nije za mirovanje pozivamo sve umirovljenike da se odazovu akciji i pridruže nam se ovu subotu!

Javna manifestacija promocije aktivnog i zdravog života održana u Manastirinama 26.3.2022.

Projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je: Udruga „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus- udruga za palijativnu skrb.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz državnog proračuna (15%).


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge “Mi” – Split.

Scroll to Top Skip to content