KARATE – KK DALMACIJACEMENT: Medalje Solinjana u Dalmatinskoj ligi i Prvenstvu Županije

Karate prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije održano je 27. studenog 2022. u Supetru, u organizaciji KK Dojo. Nastupili su i karataši Dalmacijacementa iz Solina.

U katama u konkurenciji cicibani Ivano Jasprica je osvojio zlato, Mate Boban srebro, a Boris Krstić brončanu medalju. Cicibanka Klara Sabljić osvaja srebro, ml. učenica Anđela Dekovići zlato i ml. učenik Christian Čaljkušić Cano srebro. Učenik Duje Škokić se okitio srebrenom medaljom, a učenica Tonka Šimić zlatnom. U kumitama (borbama) Tonka Šimić učenica, +43kg, osvaja zlato, Ante Mišković kadet, -70kg, srebro, a Marta Šimić juniorka, +59kg, osvojila je srebrnu medalju. Trenerica Danijela Banović veoma je zadovoljna rezultatima svojih natjecatelja.

Bio je to veliki uzlet za Dalmatinsku karate ligu, koja se održala u ovu nedjelju 4. prosinca 2022. u Zadru. Nastupilo je 410 natjecatelja iz 21 klub. Karataši Dalmacijacementa polučili su vrlo dobre rezultate. Cicibanka Klara Sabljić je osvojila zlato u katama i pehar kao najbolja u Dalmaciji u svojoj kategoriji. U katama ciciban Petar Puhalo osvaja broncu,a Frane Banjan ml.učenik zlatnu medalju. Tonka Šimić učenica u katama i borbama u kategoriji preko 44kg osvaja brončanu medalju. Ante Mišković kadet u kategoriji do 70kg osvojio je srebrenu medalju. Slijedi nastup na Prvenstvu grada Splita i nadaju se još boljim rezultatima, zaključiti je iz razgovora sa predsjednicom kluba Ivom Galić.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content