KK Solin: Kreću kvalifikacije za popunu Prve hrvatske muške košarkaške lige!

Od prestanka natjecanja i treniranja u dvoranama, još od kraja studenog mjeseca prošle godine – vraća se A2 liga!

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku da ekipe svih dobnih kategorija mogu održavati treninge i utakmice u zatvorenim prostorima i to bez gledatelja, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Na sastanku predstavnika A2 lige Jug (KK Solin, KK Diadora – Zadar, KK Amfora – Makarska i HKK Trogir) donesena je odluka o razigravanju za prvaka regije Jug i to kup – sistemom, gdje prvoplasirani ide u kvalifikacije za popunu Prve lige s prvoplasiranima iz ostalih regija.

Oršulić, Podrug i Siriščević

Polufinalni parovi razigravanja su: KK Amfora – HKK Trogir i KK Solin – KK Diadora.

Prve utakmice se igraju ove subote 19. lipnja, a uzvrati su na rasporedu 22. lipnja. Pobjednici polufinalnih parova također igraju dvije utakmice u kojima ćemo dobiti prvaka A2 lige Jug.

-Ova sezona je počela idealno za nas, bez poraza! Nažalost, zbog pandemije uzrokovane virusom Covid-19, natjecanje je prekinuto. Evo, nakon više od pola godine bez treniranja i igranja u zatvorenim prostorima, HKS je donio odluku o nastavku natjecanja, odnosno kvalifikacijama za popunu Prve lige. Rosteru se priključio naš Ivan Siriščević, koji je nakon prekida natjecanja, igrao u inozemstvu za BC GGMT Vienna iz Austrije, te Josip Matijević iz Omiš Čagalj-Tours. Vremena za pripreme u ovako kratkom vremenu skoro pa i nije bilo, ali mi se nadamo što boljem nastupu i rezultatu ovih kvalifikacija!“ – rekao je tajnik KK Solin Mirko Podrug.

Scroll to Top Skip to content