KK SOLIN: Solinski košarkaši rade i tijekom srpnja

Košarkaši Solina, člana A2 lige jug, i oni mali i oni veliki vratili su se treninzima 20. svibnja 2020. godine. Iako skeptični kako će se stvari odvijati i kakav će biti odaziv, ispostavilo se da se velika većina polaznika odazvala treninzima te su jedva čekali natrag u dvorane.

Radi se po preporukama kriznog stožera Grada Solina te je zbog velikog interesa djece i roditelja odlučeno da se treninzi po prvi puta nastavljaju i tijekom mjeseca srpnja. Uz postojeći trenerski i stručni kadar u sastavu: Hrvoje Oršulić, Bruno Šundov i Ante Bilobrk, tu je i novo lice, a to je Ljubo Šamadan još aktivni košarkaš kojeg ne treba posebno predstavljati.

Prekaljeni internacionalac, igrao za Geoplin Slovan, Široki, Zrinjski, Cedevita…, osvajač mnogih seniorskih medalja, odlučio je „zaploviti“ trenerskim vodama te se priključio radu u školi košarke KK Solin.

– Na naše veliko zadovoljstvo, dolaskom Šamadana dobili smo na kvaliteti i organizaciji treninga te naravno, jedno veliko ime u našem klubu. Što se tiče seniorskog sastava, također se nastavilo s treninzima, gledajući prema sljedećoj sezoni pažnja je usmjerena na razvijanju individualne tehnike i taktike. Na treninzima gostuju i naši reprezentativci Roko Leni Ukić i Josip Sobin te BiH reprezentativac Andrija Stipanović, kako bi i naši mladi iz prve ruke imali uvid u rad pravih profesionalaca, i naravno upijali poteze koje će im zasigurno koristiti u budućnosti. Vezano za rezultate ove sezone, oni su zbog pandemije Covid-19 poništeni od strane HKS-a od najmlađih kategorija do seniora, tako da su misli i ambicije okrenute prema sezoni 2020./21. Kako će u novoj sezoni izgledati naša seniorska ekipa najviše će ovisiti o formatu i sastavu lige o kojoj se za sada ništa još sa sigurnošću ne zna te čekamo službene informacije HKS-a. Naše dvorane su opet pune, a to je ipak najvažnije – rekao je tajnik kluba Mirko Podrug.

Ljubo Šamadan, igrač i trener KK Solin

Miro Podrug  

Scroll to Top