Koncertom Gradske glazbe “Zvonimir” Solin i gostiju otvoreno 27. Solinsko kulturno ljeto

U predivnom ambijentu solinske Gradine, sinoć je tradicionalnim koncertom Gradske glazbe Zvonimir Solin i gostiju službeno započelo 27. Solinsko kulturno ljeto.

Na početku ceremonije svečanog otvaranja, prisutnima se obratio gradonačelnik Dalibor Ninčević – Zahvaljujući prošlogodišnjoj obnovi pozornice u našoj Gradini večeras smo imali savršen spoj prošlih vremena i modernog doba jer obnovom nismo dobili samo bolje opremljenu pozornicu – dobili smo puno više od toga. Pažljivo je sačuvana i čuva se kulturna baština, a istovremeno nam je omogućeno da među bogatom povijesnom ostavštinom danas možemo uživati u kulturnom i glazbenom programu.

Kroz bogati program kojeg je vodila Edita Lučić Jelić, publika je imala priliku uživati u repertoaru pjesama u čast 90. obljetnici rođenja Solinjanina Tonija Kljakovića. Posebno odabrane pjesme uz pratnju Gradske glazbe Zvonimir Solin, ispjevali su pod otvorenim nebom vokalni solisti Saša Jakelić, Petra Roško, Kristijan Ordulj te Klapa Sveti Juraj HRM pod dirigentskom palicom mo. Tonća Ćićerića. Nadahnute izvedbe umjetnika nikoga od prisutnih nisu ostavile ravnodušnim.

S obzirom na to da ove godine Gradska glazba Zvonimir Solin obilježava 110 godinu postojanja, čast podizanja festivalske zastave pripala je najmlađim članovima – Vani Jurec i Baldu Šali.

Mladost je naša budućnost i jedina nada da će ono što danas činimo u njegovanju tradicije biti nastavljeno i dalje. Na njima svijet ostaje, a mi smo tu da ih hrabrimo, podržavamo i vjerujemo u njih – rekao je gradonačelnik te čestitao Glazbi posebnu obljetnicu sa željom uz još puno uspjeha i koncerata. Zahvalio se Tonću Ćićeriću, ravnatelju JUK Zvonimir i ravnatelju Solinskog kulturnog ljeta koji je u vrlo kratkom vremenu osmislio kvalitetan i raznolik program. Čestitke su išle i Jeleni Stupalo, direktorici TZ Grada Solina. Zahvaljujući njima, Solinjani i svi gosti imat će priliku u naredna dva mjeseca uživati u sadržajnom programu kulturnog ljeta.

Osim na Ljetnoj pozornici u Gradini, dio programa odvijat će se i u Vrtu muzeja Tusculum, Manastirinama, crkvi Gospe od Otoka, Galeriji Zvonimir, tradicijskoj Kući Parać i ostalim solinskim ambijentalnim lokacijama.

Vatromet iznad Gradine na kraju večeri, okrunio je ovaj posebni događaj i najavio bogatstvo različitog programa koji nas očekuje u ovim ljetnim mjesecima na pozornicama Solina. 

Foto: Jakov Teklić i Ivica Čavka

Scroll to Top Skip to content