KOŠARKA: PRVA ŽENSKA LIGA – ŽKK Salona osnažena u novu sezonu

Košarkašice Salone spremaju se za početak prvenstvenog natjecanja, koje počinje 24. listopada. Ovih dana su osnažile svoje redove s nekoliko igračica iz Splita. Registrirane su Marija Orlandini, Marta Bilandžić, Mia Nekić, Jelena Damjanović i Anamarija Mijić.

– Tako smo ovu sezonu popunili roster i nakon dugo vremena imamo na popisu 16 igračica. Još se usklađujemo, jer su cure uglavnom u školi pa samo ponedjeljak i petak budemo svi na okupu. Odigrati ćemo prijateljsku utakmicu protiv splitskog KAŽL, ali druga njihova ekipa da vidim koliko i što mogu nove igračice. S obzirom da nama sezona počinje 30. listopada protiv  Crikvenice, imamo još vremena za uigrati se ukoliko nas posluži zdravlje kao i redovitost. Nadam se da ćemo ovu sezonu izgledati puno bolje i da ćemo imati široki popis, te na taj način dati svima priliku igrati. Imamo dosta promjena u ekipi. Što se tiče odlazaka, klub su napustile Diana Jakšić i Nensi Krolo, a ranije su došle Anamarija Ivanda, Ivona Jurilj, Petra Petričević. Veseli ostanak Ivane Sunare i Marijete Prkić, koja je u Zagrebu, ali postoji mogućnost njenog odigravanja utakmice ukoliko joj to dopuste fakultetske obveze. Priključili smo ekipi najmlađu igračicu Saru Radić, 2008. godište, koju su cure prihvatile objeručke, a ona se uklopila super – rekla je trenerica Salone Damira Fredotović.

Predsjednik kluba Ante Polić i trenerica Salone Damira Fredotović

Sezona u Prvoj ženskoj ligi košarkašica počinje 24.listopada, s tim da je solinska Salona prvo kolo slobodna, te 30. listopada igraju s novom ekipom iz Crikvenice. Ove godine u skupini B 1. Ženske košarkaške lige igraju Vodice, Otočac, Zadar 1, Zadar 2, Crikvenica, Zagreb i Salona.

Tekst i foto: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content