KOŠARKA – ŽKK SALONA: Prva liga košarkašica skupina Jug

Natjecanje počinje 24. listopada

Košarkašice Salone nakon ljetne stanke započele su sa dvoranskim treninzima sa svim uzrasnim kategorijama a uskoro počinje i prvenstveno natjecanje. Od ove sezone se Druga liga zove Prva liga. Početak prvenstva je 24. listopada 2020., a planirano zadnje kolo je 13. veljače 2021. U prvo kolu 24. listopada 2020. Salona igra protiv ekipe Istoka iz Zagreba. Ekipe skupine Jug su Salona, Otočac i Vodica, te četiri zagrebačke ekipe Jabuka, Istok, Orka i Folka.

Također novost od ove sezone je obvezno igranje kup utakmica, te je tako 26. rujna 2020. Salona prvu utakmicu odigrala protiv Vodica u Solinu, pobijedivši 62:31!

Za Salonu su igrale: Petra Lozina 4, Željana Fredotović 11, Diana Jakšić 4, Nensi Krolo 6, Franciska Čoko 3, Marijeta Prkić 9, Marina Katić 2, Ivana Plazibat-Radošević 17, Ivana Sunara 4, Katarina Plazibat 2.

– Nakon duže stanke su košarkašice Salone otvorile novu sezonu Kup utakmicom protiv Vodica. S obzirom da se nije dugo igralo zanimljivo je bilo gledati igru mladih i brzih agresivnih košarkašica Vodica i domaćih, koje od ove sezone imaju četiri nove, odnosno stare igračice. Bilo je dosta promašenih šuteva iz van ali i zicera s obje strane. Razumljivo s obzirom da se nije dugo vremena igralo ali je obrana bila čvrsta, agresivna što nam je dalo dodatni vjetar u leđa. Sve su cure igrale i dale svoj doprinos u igri. Sljedeća Kup utakmica se igra u Otočcu. Čestitke gošćama na fer i korektnoj igri a našim curama velike čestitke na uvjerljivoj pobjedi, zalaganju i požrtvovnosti. Idemo dalje po nove pobjede – rekla je Damira Fredotović, trenerica Salone

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content