Košarkaški klub Solin u novoj sezoni 2021./2022.

Ove sezone za titulu drugoligaškog prvaka A2 lige – jug bori se 8 momčadi (KK Solin, KK Cetina iz Trilja, KK Diadora iz Zadra, KK DOŠK iz Drniša, KK Mislav iz Podstrane, OKK Dražen Petrović iz Šibenika, KK Sukošan i KK Trogir) te 2 momčadi izvan konkurencije (KK Pet bunara iz Zadra i KK Ribola Kaštela II).

Roster 2021./2022.:

Petar Barišić, Martin Bilandžić, Ivan Bartulović, Domagoj Šakota, Duje Škaro, Nikola Batistić, Matej Katavić, Ivan Jurčević, Zvonimir Biško, Tomislav Jukić, Bruno Barać, Ivan Vukušić, Josip Kunac i Ivan Dukić

Uprava KK Solin je u ovoj sezoni dala naglasak na podizanju kvalitete i kvantitete škole košarke, dok je seniorska ekipa dosta izmijenjena te pomlađena s mladim košarkašima poniklim u Solinu i okolici zadnjih par godina. Igrači trenera Hrvoja Oršulića i Ljube Šamadana prva kola su iskoristili za uigravanje u utakmicama protiv momčadi koje su „van konkurencije“ te su tijesno poraženi od KK Ribole Kaštela II (65:70) i na gostovanju kod ekipe OKK Dražen Petrović  rezultatom (77:78) kad je domaćin odnio pobjedu tricom sa zvukom sirene. U 3. kolu ekipa KK Cetina, na domaćem terenu u Trilju, je bila bolja od Solinjana rezultatom 95:73. Uslijedila je domaća pobjeda protiv ekipe iz Zadra – KK Pet bunara rezultatom 100:81, te pobjeda u gostima kod ekipe KK Trogir rezultatom 84:81.

Prve utakmice su odlučene u zadnjoj minuti i rezultat je na kraju mogao prevagnuti i na drugu stranu, nedostajalo je i malo sreće te iskustva. Ekipa je dosta izmijenjena odnosno potpuno je novi sastav s puno nepoznanica. U zadnja dva kola je bilo sve bolje te se vidi napredak u igri. Dosta je i mladih igrača te samo treba nastaviti marljivo trenirati pa ni rezultat neće izostati. Nadamo se da će se i ova situacija vezana za Covid-19 smiriti i da neće doći do prekida sezone” – rekao je tajnik kluba Mirko Podrug.

Scroll to Top Skip to content