Košarkaški klub „Solin“ u novoj sezoni 2023./24. g.

U novoj košarkaškoj sezoni A2 lige – jug ove sezone nastupa 9 ekipa i to:  KK Solin, KK Diadora – Zadar, KK Opus Puntamika – Zadar, KK Sukošan, KK Amfora – Makarska, KK Trogir, KK Cetina – Trilj,  OKK Dražen Perović – Šibenik i ŠK Split.

Nova sezona na rasporedu je od 28.10.2023. godine, a Solinjani su u prvom kolu domaćini protiv KK Opus Puntamika.

U kvalifikacijskom dijelu Kupa Krešimira Ćosića, koji se igra uoči sezone, Solinjani su pobijedili  ŠK Split na Gripama rezultatom 76:60, a u četvrtfinalu Kupa poraženi na domaćem terenu dvorane Arapovac od prvoligaša KK Omiš Čagalj-tours rezultatom 84:75.

Roster za sezonu 2023./24. g.:

Petar Barišić (kapetan), Josip Boban, Martin Bilandžić, Jakov Sanader, Petar Šarac, Ljubo Šamadan, Matej Katavić, Andrija Galić, Josip Kunac, Lovre Armanda Doljanin, Ivan Lapenda, Karlo Bakić, Domagoj Kerum, Josip Čapalija i Josip Milavić.

Hrvoje Oršulić, Mirko Podrug i Ljubo Šamadan

„Nakon uspješne prošlogodišnje sezone kada smo se borili za vrh, trener seniora je i dalje Ante Bilobrk. Kostur ekipe je ostao isti: Petar Barišić, Martin Bilandžić, Josip Boban i Jakov Sanader, pridružio nam se naš Solinjanin Petar Šarac koji je prošle sezone uveo KK Mislav iz Podstrane u prvu ligu te još jedan Solinjanin povratnik- Josip Milavić, kadet KK Splita na posudbi u Solinu koji je svoje prve korake napravio u našem klubu. Na ambicije smo navikli pa i ove godine očekujemo vrh tablice A2 lige. Što se tiče škole košarke broj djece raste iz sezone u sezonu, a raste i broj trenera za što kvalitetniji rad. Tako su nam se se uz voditelja škole košarke – Hrvoja Oršulića koji ujedno vodi U12 generaciju, Ljubu Šamadana (U13) i Josipa Vučicu (kadeti – juniori) u radu s djecom pridružili i dva prvotimca. Petar Barišić je preuzeo mlađe kadete, a Martin Bilandžić dječake početnike. Ulaganje u djecu polako počinje pokazivati rezultate pa tako naša perjanica  U12 generacija niže pobjede, a najnoviji uspjeh je 1. mjesto na turniru sv. Mihovila u Trilju. Veselimo se novoj sportskoj godini u svim uzrastima“! – rekao je tajnik kluba Mirko Podrug.

Scroll to Top
Skip to content