Kreće cestovna infrastrukturna revolucija na području županije

U utorak 27. travnja 2021. na Sveučilištu u Splitu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade Tomislavom Medvedom, ministrom Olegom Butkovićem, ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak, potpredsjednikom Hrvatskog sabora Antom Sanaderom i savjetnikom Vlade Damirom Krstičevićem održao sastanak s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije predvođenim županom Blaženkom Bobanom, na temu daljnjih infrastrukturnih ulaganja na području županije.

Nakon sastanka potpisana su 3 ugovora u vrijednosti od 171 milijun kuna koji su od velikog značaja za cestovnu infrastrukturu Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: Splitsko dalmatinska županija

Župan Blaženko Boban u izjavi za medije osvrnuo se na značaj potpisanih ugovora: „Potpisali smo 3 ugovora za prometnu infrastrukturu; jedan se odnosi na nadvožnjak na Širini u Solinu, drugo najveće čvorište po frekventnosti u Hrvatskoj, sada će po završetku ovog projekta iz pravca Kaštela biti direktan spoj s cestom. Potpisali smo i ugovor za zapadnu rampu što je slijed i nastavak ovog nadvožnjaka za ulaz i na taj način rasteretit ćemo uvelike promet na toj dionici. Treći ugovor što smo potpisali odnosi se na Mravinačku rampu.

Ministar Oleg Butković naglasio je da se radi o projektima dogovorenima na sjednici Vlade u Splitu u svibnju 2018. godine: “Potpis ovih ugovora označava konačan korak prema početku radova na projektima na kojima radimo s gradovima i županijom. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Splitu provodi cijeli niz projekata, posebno u pogledu cestovne infrastrukture i unapređenja javnog gradskog prometa budući da smo to prepoznali kao jedan od gorućih problema grada Splita. Čestitam svima koji su vrijedno radili na pripremi, a sada nam je cilj što brža i kvalitetnija realizacija ugovorenih projekata.”

Scroll to Top Skip to content