Lara Cvjetko brončana na Mastersu

Završio je i drugi dan Svjetskog judo mastersa u Jeruzalemu koji je ponovno ponudio svoj dio spektakla i ono najbolje od juda, kakvog mi volimo. Natjecale su se četiri kategorije, žene -63kg i -70kg te muškarci -73kg i -81kg, kategorije koje su uvijek vrlo iščekivane kako u javnosti tako i u struci. Nitko nije bio razočaran.
Zahvaljujući 21-godišnjoj natjecateljici judo kluba Solin Lari CVJETKO Hrvatska je i danas imala svojeg predstavnika na postolju u kategoriji do -70kg. Članica judo kluba „Solin“ pokazala je još jednom spremnost i koncentraciju u borbi za broncu protiv puno iskusnije predstavnice Nizozemske Kim POLLING, koja je čak danas bila bolja od dvostruke svjetske prvakinje, naše Barbare MATIĆ.

„Borba za broncu mi je bila dosta veliki izazov jer je POLLING zaista veliko ime u judu, ali iako sam gubila s dvije opomene uspjela sam se vratiti u borbi i baciti ju u zlatnom bodu. Ovo mi je prvi nastup na mastersu i ujedno prva medalja, jako sam ponosna na današnji ishod najviše zato što mi je to druga velika medalja u karijeri nakon SP-a. Puno mi znači da sam ovako završila ovu sezonu, da sam pokazala sebi i drugima da ovo mogu ponoviti. Sada mi slijede bazične klupske pripreme i nakon nove godine već trening kamp u Austriji s reprezentacijom nakon čega slijedi nastavak sezone.“ – kazala je Lara CVJETKO.

Zadovoljan je bio i njen trener Dragan CRNOV koji je rekao:
„Prvi nastup na mastersu, prva medalja, izuzetno sam ponosan na cijelu 2022. godinu. Zaokružio sam četiri velike medalje, prvo medalja na EP za seniore s Anom Viktorijom PULJIZ i mediteranske igre. Nakon tog Larino finale na SP i danas bronca na mastersu. Ostali smo fokusirani nakon duge i teške sezone, žao mi je poraza u četvrtfinalu danas, međutim to je judo, to je sport. Lara je jako mlada djevojka i pred njom je velika budućnost. Sretan sam jako radi nje! Sada slijedi kratak odmor i nastavljamo već s bazičnim pripremama.“ – dodao je za kraj CRNOV.

Uz brončanu medalju, CVJETKO se danas izborila i za novih 900 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

Izvor: judo.hr

Scroll to Top Skip to content