Lara Cvjetko zlatna na Grand Prix-u u Zagrebu

Drugi dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je neizvjesnu finalnu borbu između dvostruke svjetske prvakinje Barbare MATIĆ i viceprvakinje Lare CVJETKO. Unatoč tome što su cijele tribine skandirale Barbarino ime, Lara Cvjetko, dvije godine poslije, piše drugačije rezultate finala. U kategoriji do 70kg, Lara je izborila pobjedu nad Matić u sedmoj minuti nakon što su priredile borbu za pamćenje.

Cvjetko je izjavila da je jako sretna i ponosna jer je uspjela osvojiti medalju pred domaćom publikom i pobijediti, sada bivšu, svjetsku prvakinju juda.

“Samo sam htjela pokazati bolji judo i bolju borbu. Mislim da sam u tome i uspjela. Velike čestitke Barbari!” – dodala je za kraj 21-godišnja Lara Cvjetko.


Dragan CRNOV, trener ženskih reprezentacija i ujedno trener sada zlatne medaljašice, Lare Cvjetko, prokomentirao je : “Ja sam izuzetno zadovoljan njezinim nastupom od prve do zadnje borbe. Slušala je sve što sam joj govorio i bila je skoncentrirana od samog početka. Ovaj turnir je samo jedan u nizu. Glavni ciljevi su nam bili Masters prije dva tjedna i Europsko prvenstveno koje je početkom studenog. Lara trenira jako, koncentrirana je na judo, to je njezin život.”
Cvjetko u jutarnjem djelu natjecanja pobijedila je Lorianu KUKA (KOS), Luanu CARVALHO (BRA), Szabinu GERCSAK (HUN) i Elizu WROBLEWSKU (POL).

Izvor: hrvatski judo savez

Scroll to Top
Skip to content